RAZOČARAN I FRUSTRIRAN

Oglasio se i princ Vilijam: Evo šta je rekao

Čini se kako su baš svi upućeni u nedavna događanja u Londonu i okolici, a priča s oporavkom Kejt Midlton od operacije postaje sve sumnjivija

Veliki pritisak je na princu Vilijamu. Twitter

M. Z.

21.3.2024

Društvene mreže ''gore'' zbog situacije s princem Vilijamom (William) i Kejt Midlton (Kate Middleton) te su u posljednje vrijeme na površinu isplivale stvari koje članovi kraljevske porodice već dugo uspijevaju držati pod kontrolom. Zbog nepojavljivanja, ali i neuspjelih uređivanja fotografije za Majčin dan, Kensingtonska palača izgubila je vjerodostojnost, a pitanje je koliko će im trebati da vrate povjerenje...

Nasilna strana princa

Mnoge je ova situacija podsjetila na prisjećanje glasina o navodnoj izvanbračnoj aferi princa Vilijama (William) s Rouz Hanburi (Rose Hanbury), a neki su iznijeli i teorije o nasilnoj strani Vilijamove ličnosti. Teorija koja se uvelike proširila društvenim mrežama je i o rastavi Vilijama i Kejt, a oni su navodno potreseni nepravednim i okrutnim nagađanjima.

Otkako je Kejt smještena u bolnicu na dogovorenu operaciju, princ Viliam nastavio je odrađivati svoje kraljevske dužnosti, no vrlo brzo počelo mu se zamjerati što nije više uz Kejt.

Iako bi se njegovi postupci osuđivali i da se jeste i da se nije povukao, na princu Vilijamu izniman je teret, o čemu pišu i strani mediji.

Jedan je izvor blizak 41-godišnjem princu rekao kako se Vilijam osjeća kao da ima svu težinu svijeta na svojim ramenima, dok drugi tvrdi da je ljut, frustriran i duboko razočaran onim što se događa posljednjih sedmica.

- Kad će sve ovo prestati - navodno je pitao.

- Vilijam je sada na teži način naučio da se ovaj stepen kontrole ne proteže društvenim mrežama, a kamoli na strane publikacije i američke televizije koje jednostavno ne podliježu djeliću istih propisa kao novinske kuće ovdje - rekao je jedan kraljevski komentator komentirajući navode da je princ šokiran onime šta se piše na društvenim mrežama.

Dvojnica Kejt

Nedavno je objavljeno kako su neki članovi osoblja londonske klinike u kojoj se Kejt liječila prekršili prava privatnosti te išli zaviriti u ljekarsku dokumentaciju princeze od Velsa. Kako bi se narušavanje privatnosti zataškalo, navodno su poslali dvojnicu Kejt Midlton na tržnicu kako bi privukla pažnju društvenih medija koji pomno analiziraju svaki potez porodice koja se u posljednje vrijeme našla u vrlo izazovnom razdoblju, piše Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.