BIVŠA SAŠE BARONA KOENA

Ajla kontaktirala ''najstrašniju'' advokaticu za razvode: Njena cijena prava sitnica...

Naplaćuje čak 550 funti (oko 580 eura) po satu za svoje usluge

Imaju troje djece. Reuters

M. Z.

8.4.2024

Glumica Ajla Fišer (Isla Fisher) navodno je 2022. godine tražila savjet odvjetnika za slavne osobe pa je tako stupila u kontakt s ''najstrašnijom'' britanskom odvjetnicom za razvode, barunicom Fionom Šakleton (Shackleton). 

Razvela Pola Mekartnija

Daily Mail navodi kako Šakleton naplaćuje čak 550 funti (oko 580 eura) po satu za svoje usluge, a bila je uključena i u razvod vrijedan 24 miliona funti Pola Mekartnija (Paul McCartney).

Odvjetnica Šakleton savjetovala je bračni par, Fišer i komičara i glumca Sašu Barona Koena, da se razvedu ''prijateljskim putem''. Tvrdila je kako bi par, koji ima troje djece, mogao postići nagodbu oko Koenovog imanja vrijednog 40 miliona funti.

- Ajla je već neko vrijeme znala da je brak gotov, a nakon nekoliko teških razgovora sa Sašom, donijela je odluku da se posavjetuje s odvjetnikom za razvode. Bilo je to početkom ljeta 2022. - navodi izvor za The Sun koji je otkrio i da su Fionu Šakleton preporučili zajednički kontakti.

- Fiona je nevjerovatna odvjetnica, krajnje zastrašujuća i po ugledu i po sposobnostima - dodao je izvor.

S druge strane, Baron je kontaktirao Lauru Vaser (Wasser), koja je zastupala Džonija Dep (Johnny Depp) prilikom razvoda s Amber Herd (Heard) te je bila uključena i u razvod Anđeline Đoli (Angelina Jolie) i Breda Pita (Brad Pitt).

Bivšim partnerima sugerirano je da pokušaju održati stvari što više prijateljski zbog vlastite djece i njihove dobrobiti. Ali, ako stvari krenu na loše, Šakleton je spremna temeljito obaviti ovaj posao, piše Daily Mail.

Privatnost prioritet 

Britanski komičar i glumica razvode se nakon 14 godina braka, a u zajedničkoj objavi naveli su kako su ''zajednički 2023. godine podnijeli zahtjev za kraj braka'' te da im je uvijek prioritet bila privatnost.

Oni su se upoznali 2001., a vjenčali 2010. godine i imaju troje djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.