ZBOG ZDRAVSTVENOG STANJA

Čarls i Kamila napustit će svoj dom: Traže nove radnike

Ubrzani radovi u Bakingemskoj palači

Kralj Čarls i Kamila. Instagram

L. S. R.

10.4.2024

Loše zdravstveno stanje zbog liječenja od raka primoralo je kralja Čarlsa (Charles) da ubrza radove u Bakingemskoj palači kako bi se sa suprugom kamilom (Camilla) mogao useliti u najkraćem roku.

Još prošle godine izvori bliski kraljevskoj porodici objavili su da će se kralj i kraljica preseliti u palaču u samom centru Londona, a ubrzanjem radova sve je očiglednije da će se to odvijati prema planu i biti dovršeno do 2027. godine.

Cilj je olakšati mu svakodnevne poslove da više ne bi morao putovati iz Clarence Housea, sadašnjeg doma, te da može puno brže obavljati sve obaveze. Par se planira preseliti u sjeverno krilo palače, koje prolazi kroz desetogodišnju renovaciju, što je započela kraljica Elizabeta II. Trenutno se uređuju privatni apartmani.

S obzirom na to da je riječ o kompleksnom procesu preseljenja, kralj je ovih dana u potrazi za novim članovima osoblja koji će odigrati ključnu ulogu u tome. Njegov ured objavio je oglas u kojem se traže osobe zadužene za "održavanje, čišćenje i brigu o širokom rasponu interijera i predmeta, osiguravajući da budu predstavljeni u najboljem izdanju".

U oglasu je također navedeno da će zaposlenici morati putovati u druge kraljevske rezidencije tokom cijele godine, u trajanju do tri mjeseca. 

"Prethodno iskustvo u domaćinstvu ili ugostiteljstvu nije nužno, ali je prednost. Više nas zanima vaš proaktivan pristup i sposobnost da se uhvatite u koštac s novim izazovima", stoji u opisu oglasa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.