"PROČITAJTE SVAKI RED"

Influensericu nakon stava o Rezoluciji napali iz Srbije, ona poručila: Ne dozvolite da vas strpaju u isti koš držeći vas i dalje u mraku

Nemojte stajati uz tu retoriku, jer nije krivica svih. Nije krivica čitavog naroda, poručila Erna Saljević alias "Diva is back"

Erna Saljević - Avaz
Erna Saljević - Avaz
Erna Saljević - Avaz
Erna Saljević - Avaz
Erna Saljević - Avaz
+1
L. S. R.

25.5.2024

Influenserica Erna Saljević, na Instagramu poznatija pod nadimkom "Diva is back", prokomentarisala je na Instagramu usvajanja Rezolucije o Srebrenici.

Ona je napisala objavu iz aviona kojim je letjela iz Srbije i napisala "pravda je spora, ali dostižna".

Mnogi influenseri iz Srbije su osuli drvlje i kamenje po njoj. Bilo je poziva da joj se zabrani ulazak u Srbiju, neki su ovo označili kao kraj njene karijere.

Izričito se protivim i uvijek ću - lošim ljudima, zastrašivanju, poricanju i nastavku poricanja

Erna je na Instagramu poručila:

- Ne generalizirajte kao što to ne činim ja. Imam poštovanje i ljubav za vas... Izričito se protivim i uvijek ću - lošim ljudima, zastrašivanju, poricanju i nastavku poricanja pogubnih politika koje su nas odvele u propast, a koju skupa sa vama, generacijama iza, mojom generacijom i ovom ispred , pokušavam da preživim i popravim. Nisu u tvoje ime - je sve što trebaš zastupaš.


Objava Erne Saljević. Instagram

Glede samog dokumeta Rezolucije, koji je pravda i svojevrsan zaključak već odavno donesenih presuda, za sve nevine žrtve koje se negiraju u najvećem zločinu moderne Evrope i njihove potomke, ne molim vas, sada vas perklinjem da ako želite imati stav o njemu, pročitajte svaki red sa velikom pažnjom, između ostalog: Ponavlja se da je prema međunarodnom pravu, krivična odgovornost za zločin genocida individualizovana i da se ne može pripisati ni jednoj etničkoj, vjerskoj ili drugoj grupi ili zajednici u cjelini. Ne dozvolite da vas strpaju u isti koš držeći vas i dalje u mraku. Toliko godina nakon svega. 


Niko nije slobodan, dok svi nismo slobodni

Nemojte stajati uz tu retoriku, jer nije krivica svih. Nije krivica čitavog naroda. Ne dozvolite da vam oni na vlasti stave znak jednakosti. Ne u vaše ime, recite im. Recite sebi. Niko nije slobodan, dok svi nismo slobodni. A do slobode se dolazi istinom. Nije uvijek lagodna, nije jer su nam rekli suprotno, ali hajde da im više ne dozvolimo. Nema u ovome "ali" ili ne pričamo o slobodi. Duhova prošlosti, mirnog suživota za kojim svi izgaramo - poručila je Erna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.