ODUŠEVILA SVE

Kraljica Ranija impresionirala svojim elegantnim i upečatljivim modnim izdanjem povodom Dana nezavisnosti Jordana

Njen izbor odjeće bio je izuzetno sofisticiran i karakterističan za kraljicu Raniju

Kraljica Ranija Al Abdulah. Facebook

El. T.

29.5.2024

Svake godine, povodom Dana nezavisnosti Jordana, kraljica Ranija Al Abdulah impresionira svojim elegantnim i upečatljivim modnim izdanjima.

Ove godine, njen izbor odjeće bio je izuzetno sofisticiran i karakterističan za kraljicu Raniju, koja je nosila prepoznatljivu nijansu ljubičaste, boju trule višnje.

"Solace London" je britanski brend za čiju se haljinu odlučila u ovako važnoj prilici. Haljinu dugih rukava, tamnoljubičaste boje, odlikuje asimetrija desnog rukava, koji po svojoj dužini i razigranosti podjseća na plašt. Pozadi je šlic koji omogućava lakoću kretanja u užem modelu poput ovog.

Ranija je svoj pečat haljini dala u vidu kaiša, orijentalnog dizajna sa elegantnim detaljima od bronze i svetlucavog zlata, koji je naglasio njenu gracioznost i savršenu figuru. Pozadi se kaiš pretvara u satenske trake boje haljine koje se vezuju, piše Ona.rs.

Sa njim su se slagale "manolo blank" salonke zlatkaste pjesak boje, dok je jedan detalj sasvim odudarao od kombinacije. U pitanju je torbica pomalo čudnog izgleda za večernji događaj, a ujedno je i sive boje koja ne dominira ni na jednom detalju.

Što se tiče ostatka estetike, kraljica Ranija se oslanjala na blago stilizovanje smeđe dužine do ramena, sa blagim tapiranjem na tjemenu, i nanijela je šminku u bojama koje su bile u skladu sa tonom njene kože.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.