Uspjela je okrenuti svoj život

S 13 godina imala je 101 kilogram, a danas je traženi model i misica

Index.hr
06.08.2018 15:25

Foto: Screenshot

Džoan Džozef (Joanna Joseph) sa samo 13 godina imala je 101 kilogram, zbog čega su je nemilosrdno maltretirali u školi. Sad, sa 21 godinom, priznala je da bi za svaki obrok jela do pet tanjira riže, a u međuvremenu uspjela je okrenuti svoj život.

Djevojku indijskog porijekla u školi u Maleziji brutalno su sprdali, a rugali su joj se čak i učitelji. Zbog toga pala je u depresiju i jela još više. 

- Imala sam 60 kilograma kad mi je bilo 7 godina i bila sam najdeblje dijete. Učitelji su mi se rugali, kao i prijatelji - rekla je.

''Pala sam u depresiju zbog toga i nisam imala prijatelja s kojima bih razgovarala. Imala sam samo svoj dnevnik i muziku da ostanem normalna - dodala je.

Svoje nezdrave navike u jedenju zamijenila je voćem i povrćem.

Umjesto da ide u teretanu, svake noći dva sata je trčala po poljima koja joj okružuju dom. Uz takav režim uspjela je doći do 50 kilograma. Međutim, i dalje bila je na meti.

- Čak i kad sam izgubila toliko težine, svi su mi govorili da uzimam droge, da sam ovisnica i tako dalje - govori.

''Maltretirali su me svaki dan, čak i vlastiti prijatelji jer sam bila pretila i vjerovatno izgledala ružno u njihovim očima. Moji vlastiti rođaci napravili su mi život užasnim. Prolazila sam kroz pakao između 12. i 16. godine, sve dok nisam stvari odlučila uzeti u svoje ruke jer sam shvatila da će, ako ne nešto ne napravim, biti isto zauvijek'', kaže.

- Morala sam puno žrtvovati u životu da bih došla gdje sam sad. Bio je to teško odrađeni posao, bez teretane i ikakvih preparata, s dobrom prehranom. I tu sam danas - govori cura koja je postala traženi model te osvojila drugo mjesto na natjecanju Miss India Worldwide ove godine, a prije dvije godine okrunjena je titulom Miss Selangor Earth.

Njena transformacija ljudima je nevjerovatna pa neki ne mogu vjerovati da je na fotografijama ista osoba.

- Ako mogu ja, recite mi razlog zašto ne biste mogli i vi? Sve je u mindsetu. Vaši ciljevi. Posvetite se njima. Dokažite svima oko sebe da ste više od onoga što oni o vama impliciraju - zaključila je.

Oglasi

NA VRH