SVIJET LJEPOTICA

Moje ljeto s novim dečkom

Najvažnije je da sami sebi stvaramo mogućnosti

Razgovarala: Edina BAKIĆ

2.9.2018

quote
<p>Odveo me put na neke druge strane pa do sada nisam imala priliku da radim kao psiholog, ali svakako želim širiti mogućnosti, jer nikad ne znaš gdje ćete život odvesti</p>


Bh. manekenka Tea Bošković svakodnevno svojim objavama na društvenim mrežama izaziva pažnju. Takav slučaj desio se i nedavno, kada je objavila fotografiju na svom Instagram profilu s novim dečkom, a prije toga set profesionalnih slika.

Ova lijepa Mostarka se prije nekoliko mjeseci preselila u Njemačku, a ljeto tradicionalno provodi na Pelješcu.

Naš poziv Bošković je zatekao dok se spremala za odlazak na plažu, a u razgovoru za „Dnevni avaz“ govorila je o novoj ljubavi, saradnji s Mariom Kleionom, druženju s Tarikom i Lejlom Filipović, a otkrila nam je zašto se želi posvetiti psihologiji i napraviti pauzu u modelingu. 

 Dobro i spontano

- Već tradicionalno ljetujem na Pelješcu, gdje imam i kuću. „Fotoshooting“ s Mariom desio se slučajno. Javio mi se kada je došao na ljetovanje ovdje. Onda smo se vidjeli i onako porazgovarali te dogovorili da napravimo nekoliko fotografija. Radila sam i ranije neke fotkice na moru, u kupaćem, ali nikad se nije desilo kao sad, sve spontano. Inače, cijeli tim treba biti uključen, ali eto, ovaj put napravili smo izuzetak i samo nas dvoje učestvovali. Tako je iz zezancije ispala dobra priča - govori Bošković.

Ipak, fotografije su izazvale veliku pažnju u javnosti.

- Da, mnogi su me zvali i pitali za koji brend  i za šta sam radila fotografije. Ali, eto, kako sam već rekla, sve je nastalo brzo i opušteno. I na kraju, ta sponstanost je donijela pozitivne rezultate.

Treutno ste na odmoru s dečkom.

- Da. Odmaramo se i zabavljamo. Iako je to nešto novo, lijepo je. Inače, ne volim iznositi svoju privatnost javno, ali svakako uživamo u zajedničkim trenucima.

 Također, družili ste se s Tarikom i Lejlom Filipović.

- Oni su mi dobri prijatelji, divni ljudi. Ona je divna osoba, majka, poslovna žena, supruga... Ima mnogo pozitivne energije. O Tariku ne treba mnogo govoriti, kad se sve zna. Humorističan je i veoma drag, i privatno. Inače, s njima je svaki trenutak dragocjen i čaroban.

 Najesen u Zagrebu

 Je li Vaša adresa stanovanja još u Njemačkoj?

- Adresa mi je još u Njemačkoj i tamo sam polagala ispit iz njemačkog jezika. Već najesen, selim se u Zagreb, ali nastavljam učiti njemački jezik. Jednim dijelom je to zbog posla psihologa, jer bih voljela početi raditi u svojoj struci. Odveo me put na neke druge strane pa do sada nisam imala priliku da radim kao psiholog, ali svakako želim širiti mogućnosti, jer nikad ne znaš gdje ćete život odvesti. Najvažnije je da sami sebi stvaramo mogućnosti.

 Znači li to da ćete se paralelno baviti psihologijom i modelingom?

- Tako nekako, modeling mi je uvijek više bio hobi, iz kojeg je izraslo nešto više. Nastale su veoma lijepe stvari koje ni sa čim ne bih mogla zamijeniti i zato će ostati crta i želja koju ću ponekad raditi i kojom ću se baviti. Pa vidjet ćemo, vjerovatno se ove dvije strane mogu i spojiti ako bude volje.

Jeste li imali negativnih iskustava otkad ste u svijetu modelinga?

-  Generalno, nisam imala nekih negativnih iskustava, možda na početku karijere, kada sam počinjala. Bilo je ponuda čudnijeg tipa, ali to se vrlo brzo prepozna. Ali, kada ste u nekom poslu dugo, pojedinci se i ne usuđuju pitati i davati lažne ponude. Inače, u modi se ne mogu zaraditi neki milioni, ali ne treba dozvoliti laži i izlazak iz okvira.

Damski stil

 Kako uspijevate održati vitku figuru, ali i plijeniti ljepotom?

- Prvenstveno sam prirodna i pobornik sam toga. Nekako, to samo po sebi dolazi i sve što sam starija, gradim svoj, damski stil. Ne volim neka napucavanja i draža mi je opuštena varijanta. Često hodam bez šminke, a i kad se šminkam, to nije nešto previše.

 Usavršavanje znanja

- Istina, modu sam stavila malo po strani i radim na usavršavanju znanja. Također, planiram upisati i školu za psihoterapeuta, što znači da ću se još neki period školovati.  Nemam nekih planova na polju mode, ali ako se desi zanimljiva ponuda, zašto ne – govori Bošković.  








Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.