NAKON DVIJE GODINE

Izbor za Miss Crne Gore 11. marta

Kriterijumi koje takmičarke treba da zadovolje su visina od 175 do 185 centimetara, te težina od 55 do 65 kilograma

Do sada se prijavilo više od 300 djevojaka. Printscreen

E. A.

26.1.2023

Izbor za Miss Crne Gore za 2023. godinu biće održan 11. marta, a do sada se prijavilo više od 300 djevojaka, saopštili su organizatori.

Izbor nije održavan dvije godine zbog epidemije koronavirusa, a upravo iz tog razloga predstavnica Crne Gore nije predstavljala državu na ovogodišnjem izboru za Miss svijeta, pišu Vijesti.

- Još nismo donijeli zvaničnu odluku, pošto još uvijek aktivno komuniciramo I dogovaramo se sa licencorima zvaničog Izbora za Miss svijeta i pokušavamo da napravimo dogovor, da li će aktuelna Miss Crne Gore ići na ovogodišnji Izbor za Miss svijeta koji će biti održan u decembru ove godine, a djevojka koju budu izabrali sada u martu naredne godine - saopštila je Nikolina Lončar, PR menadžer Izbora za Miss Crne Gore.

Zainteresovane djevojke mogu podnijeti prijavu do početka marta. Prijava za učešće mora da sadrži ime i prezime kandidatkinje, datum i godinu rođenja, visinu, težinu, mjere (obim struka, kukova i grudi), kratku biografiju, kojim se jezikom ili jezicima kandidatkinja služi, grad iz kojeg dolazi i dvije fotografije koje su obavezne – fotografija lica i fotografija cijele figure, kao i kontakt telefon, koji je, takođe, obavezan i imejl.

Kriterijumi koje takmičarke treba da zadovolje su visina od 175 do 185 centimetara, te težina od 55 do 65 kilograma. Donja starosna granica je 16 godina, a gornja 26, kako stoji i u propozicijama svjetskih takmičenja.

- Ono što posebno naglašavamo svaki put jeste da buduća Miss Crne Gore mora imati napunjenih 18 godina u februaru ove godine. Ovi kriterijumi nisu naša pravila, već su standardne propozicije svjetskih takmičenja. Kako oni mijenjaju propozicije u svijetu, tako se mi prilagođavamo njima - dodaje Lončar.

Petog marta će biti održan glavni kasting, na kojem će stručni žiri odabrati 15 finalistkinja. Na tom kastingu će biti predstavnici Miss YU i Miss Monte agencije, nakon kojeg će izabrane finalistkinje ostati u hotelu u karantinu kako bi se pripremale za izbor koji će biti održan 11. marta.

- Još uvijek razmatramo najbolji način kako da odredimo koje djevojke će ući u najuži izbor i od tih izaberemo najljepših 15 koje će se takmičiti za titulu. Sve djevojke koje su uredno poslale svoju prijavu na neki od naznačenih mailova biće blagovremeno obaviještene da li su ušle u uži izbor ili ne - zaključila je Lončar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.