BIO U BJEKSTVU

Srđan Popović izručen Crnoj Gori: Snajperom ubio Gorana Đuričkovića

Popović se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina i 10 mjeseci

Hapšenje Srđana Popovića. Printscreen

E. A.

26.1.2023

Izvršena je ekstradicija iz Austrije u Crnu Goru Srđana Popovića, državljanina Bosne i Hercegovine, koji je tražen zbog izdržavanja kazne zatvora radi ubistva Gorana Đuričkovića.

Privođenje Srđana Popovića. Twitter

- Popović se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina i 10 mjeseci zbog izvršenog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - podsjeća policija.

Naime, on je osuđen u odsustvu iz razloga što je 27. oktobra 2015. godine sa zidina Starog grada Budva snajperskom puškom ubio Đuričkovića, nakon čega se dao u bjekstvo.

- Srđan Popović se nalazio u zatvoru u Gracu gdje je boravio radi izdržavanja kazne zatvora zbog izvršenog krivičnog djela na teritoriji Austrije, krijumčarenje narkotika - navodi policija.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su uz pomoć Sektora policije posebne namjene sproveli predmetno lice u prostorije Uprave za izvršenje krivicnih sankcija radi izdržavanja kazne zatvora, shodno presudi Višeg suda u Podgorici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.