TOKOM DANAŠNJEG OBRAĆANJA

Dodik psovao državu BiH i vrijeđao šefa UN-a

Održao je konferenciju za medije nakon ročišta u Sudu Bosne i Hercegovine

Milorad Dodik. Platforma X / MiloradDodik

E. Ć.

22.5.2024

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik održao je konferenciju za medije nakon ročišta u Sudu Bosne i Hercegovine.

Dodik je tom prilikom opsovao državu Bosnu i Hercegovinu, a žestoko je izvrijeđao i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša (Gutteres).

Kritikovao je Sud BiH, te je opsovao državu BiH. Naveo je kako Sud nepoštuje "građanina je**ne Bosne i Hercegovine, nego štiti stranca".

- Ja sam političar i predsjednik RS. Ovo suđenje je dokaz da  Sud i Tužilaštvo ne brane Ustav, oni brane volju stranca. Činjenica je da se ne izvodi neko ko je dopisao zakon svojom odlukom, na što nije ima pravo. 

Ne vrijedi su upuštati u raznu neargumentacije. Ono što sam danas gledao zaista smuči čovjeku sve. Imate situaciju da je protiv mene podignuta krivična prijava zato što, navodno, ne poštujem visokog predstavnika, a ja sam potpisao zato što nema visokog predstavnika - rekao je Dodik.

Podsjetimo, Dodiku i v. d. direktoru "Službenog glasnika RS" Milošu Lukića se sudi zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.