GODINE NE MJERE LJEPOTU

Na naslovnici filipinskog "Voguea" je tattoo umjetnica koja ima 106 godina

Apo je najstarija osoba koja je pozirala za naslovnicu ovog časopisa

Naslovnica "Voguea". Vogue Philippines/Instagram

N. A.

1.4.2023

Naslovnica novog izdanja filipinskog "Voguea" postala je veliki hit na društvenim mrežama, a neki su je čak proglasili i najboljom naslovnicom svih vremena.

Naime, "Vogue" je na naslovnicu za april stavio 106-godišnju tattoo umjetnicu Apo Vang-Od iz sela Buscalan na Filipinima, a posvetili su joj i ogromnu priču te su razgovarali s njom.

- Apo Maria "Whang-Od" Oggay simbolizira snagu i ljepotu filipinskog duha. Ona je posljednja tattoo majstorica svoje generacije i tetovirala je simbole plemena Kalinga na hiljade ljudi koji su hodočastili u Buscalan - napisali su u objavi i izdvojili jedan njen citat.

- Kada mi dođu posjetitelji iz dalekih zemalja, ja ću im uvijek rado istetovirati obilježja Buscalana i Kalinge. Radit ću to dok god sam živa - rekla je Apo Vang-Od (Whang-Od) za "Vogue". Apo je najstarija osoba koja je pozirala za naslovnicu "Voguea".

Riječ je o majstorici koja već desetljećima svoje umijeće prenosi na mlađe generacije, ali ljude su prije svega fascinirale fotografije koje potpisuje Artu Nepomuceno, kao i to što je "Vogue" odlučio baš nju staviti na naslovnicu.

Na Instagram profilu filipinskog "Voguea" sliku naslovnice lajkalo je više od 185 hiljada ljudi, a u komentarima su se nizale samo pohvale. Objava je skupila više od 2.800 komentara.

"Kakva prekrasna naslovnica", "Ovo je epska naslovnica Voguea", "Ovo je možda i najljepša naslovnica Voguea ikad. Ponosna sam na vas", "Prikazuje kako se lijepo može starjeti", "Ovo je već sada legendarna naslovnica", "Ovakvo nešto sam čekala cijeli život", samo su neki od komentara ispod objave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.