NAJLJEPŠA ŽENA SVIJETA

Megan Foks progovorila o poremećaju s kojim se bori godinama

Objasnila je kako nikad nije osjećala samopouzdanje kad bi se pogledala u ogladalo

Megan Foks. Instagram

N. A.

16.5.2023

Megan Foks (Fox) važi za jednu od najljepših žena na svijeta, ali holivudska glumica otkrila je kako se cijeli život bori sa psihičkim poremećajem koji joj narušava samopouzdanje.

Foks je jedna od zvijezda koja će se u kupaćem kostimu pojaviti u specijalu "Sports Illustrated Swimsuit", u kojem je progovorila o borbi s tjelesnom dismorfijom, psihičkim poremećajem zbog kojeg se nikad nije osjećala dobro u svom tijelu.  

Glumica je još u ranijim intervjuima priznala kako se nikad nije dobro osjećala u svojem tijelu, a sada je otkrila detalje svoje cjeloživotne borbe s ovim poremećajem.

Megan Foks. Instagram

- Imam tjelesnu dismorfiju. Sebe ne vidim onakvom kakvu me drugi ljudi vide. Ne postoji trenutak u mom životu u kojem sam voljela svoje tijelo. Niti jedan jedini - priznala je. 

Objasnila je kako nikad nije osjećala samopouzdanje kad bi se pogledala u ogladalo te otkrila kako je njen problem počeo vrlo rano.

- Još dok sam bila mala, bila sam opsjednuta izgledom, pitala sam se: "Trebam li ovako izgledati?" - otkrila je glumica koja je odrasla u religioznoj porodici, koja fizičkom izgledu nikad nije pridavala važnost.

Foks je u jednom intervjuu za magazin "GQ" otkrila kako ponekad ljepota i samopouzdanje ne idu ruku pod ruku.

- Možete pogledati nekog i pomisliti kako je ta osoba lijepa, prekrasna, a život joj je zasigurno jednostavan zbog toga. Ali, mnogo puta to je jako daleko od istine. Ljepota ne znači i da je neko siguran u sebe - izjavila je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.