INFLUENSERKA

Gimnastičarka otkrila koliko zaradi od jedne objave na Instagramu, šokirat ćete se

Trenutno je članica gimnastičkog tima "LSU Tigers" s državnog sveučilišta Louisiana State University

Olivija Dan. Instagram

D. R.

4.7.2023

Svima je već jasno da ljudi s milionima pratitelja mogu dosta zaraditi i živjeti samo od sponzoriranih ugovora. Influenserica i gimnastičarka Olivija Dan (Olivia Dunne) otkrila je koliko je najviše novca zaradila na jednoj sponzoriranoj objavi na društvenim mrežama.

Olivija je američka gimnastičarka i jedno vrijeme bila je u reprezentaciji. Trenutno je članica gimnastičkog tima "LSU Tigers" s državnog sveučilišta Louisiana State University. Istovremeno je i influenserica te na svojim društvenim mrežama objavljuje kako izgleda njezin život.

Ima milione pratitelja 

Donedavno članovi atletskih timova sa sveučilišta nisu smjeli zarađivati na temelju sponzoriranih objava. Nisu smjeli primati komercijalne isplate i takve saradnje mogle su im donijeti suspenzije i sankcije na sveučilištu, ali to se pravilo promijenilo u julu 2021.

Sponzorske objave

Olivija trenutno ima gotovo osam miliona pratitelja na TikToku i preko četiri miliona na Instagramu. Prema podacima koje imaju strani mediji, zaradila je 3.4 miliona dolara samo od sponzorskih objava. Prošlu sedmicu gostovala je u "Full Send Podcastu" i upitana je koliko zaradi od jedne sponzorirane objave na Instagramu. 

- Obično nikad ne govorim o novcu, ali... Rekla bih šest znamenki - odgovorila je. Na pitanje je li njezina zarada ispod 500.000 dolara Olivia je rekla da nije, što znači da zaradi više od pola miliona dolara po objavi (naravno, ne svakoj, ovisi o kojem sponzoru je riječ).

Jednom prilikom rekla je da želi pokazati mladim djevojkama da se ne moraju baviti isključivo jednim poslom. 

- Možete biti strastveni prema muzici, umjetnosti. Ne morate birati. Možete raditi sve i biti uspješni. Mislim da trebate postaviti vlastita očekivanja za uspjeh i imati velike snove - rekla je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.