PLAVA KRV

Oduševljava izgledom u šestoj deceniji: Otkriven ključ vitke figure jordanske kraljice

Uzdržava se od alkohola i konzumiranja cigareta

Kraljica Ranija. Instagram

O. T.

17.8.2023

Kraljica Ranija, supruga jordanskog kralja, iznova oduševljava javnost svojim izgledom u šestoj deceniji

Stručnjaci su sada objasnili na koji način, uz pomoć ishrane i fizičke aktivnosti, kraljica Ranija održava savršenu figuru.

- Kraljica Ranija ne izbjegava poslastice, ali u tom slučaju uživa u crnoj čokoladi. Polifenoli koji se nalaze u kakau mogu da djeluju kao probiotici, pomažući korisnim dobrim crevnim bakterijama da napreduju. Crna čokolada takođe ima i antiinflamatorno i antioksidativno dejstvo, što pojačava sjaj kože - objasnila je dr. Tamara Alireza, specijalista za funkcionalnu medicinu iz Londona, piše express.co.uk.

Kraljica Ranija je i sama govorila o svojoj ljubavi prema crnoj čokoladi tokom intervjua sa Oprom Vinfri (Oprah Winfrey) 2006. godine, rekavši "što tamnije to bolje".

Kao muslimanka, kraljica Ranija se uzdržava od alkohola, što je, prema riječima dr Tamare, velika zdravstvena korist.

- Poznato je da se kraljica Ranija uzdržava od alkohola i konzumiranja cigareta. Uz zdravu ishranu, to može usporiti proces starenja tijela. Alkohol utiče na mikrobiom crijeva, koji može da promijeni imunološku odbranu. Također, izaziva dehidraciju i sistemsku upalu kada se prekomjerno konzumira. To inhibira detoksikaciju, utiče na izgled kože i može da izazove nadutost i nadimanje, tako da je veoma mudro od nje da ga izbjegava - objasnila je doktorica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.