OTVORILA DUŠU

Udovica Hjua Hefnera: Sve ima cijenu, morala sam spavati s 80-godišnjakom

Uoči objavljivanja njenih memoara "Only Say Good Things: Surviving Playboy and Myself", iskreno je progovorila o životu u Playboyevoj vili

Kristal Hefner. Instagram

D. R.

20.1.2024

Sedam godina nakon smrti osnivača "Playboya" Hjua Hefnera (Hugh), njegova udovica Kristal Hefner (Crystal) otkrila je kako joj je bilo u braku s njim. 

Uoči objavljivanja njenih memoara "Only Say Good Things: Surviving Playboy and Myself", iskreno je progovorila o životu u Playboyevoj vili.

A ono što je imala za reći nije bilo sjajno, piše Index.hr.

Sada 37-godišnjakinju su zamolili da ostane u Mansionu u oktobru 2008. godine, kada je imala 21 godinu, a s Hefnerom je započela vezu samo nekoliko mjeseci kasnije. No priznala je da, iako ga je voljela, nikad nije bila "zaljubljena" u njega.

Hefner ju je prvi put pitao da se uda za njega na Badnjak 2010. godine Iako je Kristal isprva prihvatila prosidbu, raskinula je zaruke samo pet dana prije nego što se par trebao vjenčati u junu 2011. godine.

Nakon kratke pomirbe s bivšim, Kristal se naposljetku udala za Hjua 31. decembra 2012., postavši tako njegova treća supruga. Par je bio u braku do Hefnerove smrti 2017. No, ona sada kaže da brak s njim nije bio "fantazija".

"Bio mi je ispran mozak"

- Činilo se kao svijet uspjeha i fantazije, ali moraš spavati s 80-godišnjakom. Postoji cijena. Sve ima cijenu - izjavila je za People. Kristal je rekla da ju je Hef napadao kad god bi joj se vidio prirodni smeđi izrast na kosi.

- Morala sam se stalno farbati i to bi mi opeklo tjeme i imala bih plikove - ispričala je. "Ali iz nekog razloga, mislila sam da je sve to normalno i da je to potrebno kako bih bila lijepa u Hefovim očima."

Težak zadatak

Poduzetnica je sada priznala da joj je bio ispran mozak, rekavši: "Tada sam mislila da sam na vrhu. Pomislila sam: 'Vau, ako samo volim sve što on voli i radim sve stvari koje on želi da radim, onda sam ja njegov favorit'." Ipak, zadovoljiti Hefnera bilo je puno teže.

Prošle je godine za New York Post ispričala značenje naslova memoara, opisavši razgovor koji je vodila s Hefnerom, u kojem joj je rekao da "govori samo dobre stvari o njemu kad umre". Kaže da je posljednjih šest godina održala obećanje.

- Nakon što sam prošla kroz mnogo terapija i iscjeljivanja, shvatila sam da moram biti iskrena o vremenu koje sam provela tamo. Knjiga govori o iscjeljenju od toksičnog okruženja - zaključila je udovica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.