MUZIKA

Jako emotivno: Franjo Franjić pjesmom „Vina donesite“ najavljuje novi CD

Avaz.ba

9.3.2018

Mada je imao mogućnosti da pjesme za novi album snima u Hrvatskoj, Njemačkoj... Franjo Franjić se odlučio za „Hazard“, studio Mirze Hadžiahmetovića koji se nalazi u Bugojnu.

Vrlo emotivnom pjesmom „Vina donesite“, Franjo najavljuje novi CD na kojem vrijedno radi u „Hazardu“. Pjesmom „Vina mi donesite“ okušao se kao autor i vjeruje da nije napravio grešku.

- Iako sam pjesmu objavio u srijedu, reakcije su već jako dobre. Ovo je pjesma uz koju se može oraspoložiti, uživati u lijepom društvu... Posebno me raduje što mi se javljaju ljudi koji su me slučajno upoznali, bili na nekoliko mojih nastupa. I već reagiraju. Sretan sam jer prate moj rad, a još više što nisam izigrao povjerenje publike. Ovo je jedna u nizu novih pjesama koje ću objaviti u narednom periodu, a uskoro i kompletan album – više nego zadovoljan je Franjić.

Inače, on je prvi album snimio je u Minhenu 1997., a drugi dvije godine kasnije u Pragu s Branom Likićem. I tada se počinje profesionalnije baviti muzikom. S bendom je Evrope punio klubove, diskoteke, restorane...

Prošle godine napravio je veliki povratak na estradnu scenu snimivši, nakon četverogodišnje pauze, novu pjesmu. Jednu od pjesama radio mu je Geronimo. I s novom pjesmom, namijenjenom svatovima, koja je za samo mjesec dana imala više od 45.000 pregleda, Franjo je bio još više siguran da ne smije odustati od pjesme. I nju je snimio u studiju „Hazard“ Mirze Hadžiahmetovića, njegovog dobrog prijatelja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.