HIT

Maja Šuput i Hana Hadžiavdagić „natjerale“ Franju da snima u vili u kojoj su boravile

Franjo i Žera na fešti: Lijepo druženje

A. Sa.

12.4.2018

Pjesmom „Vina donesite“ koju je Franjo Franjić, koji živi i radi u Zagrebu, snimio u studiju „Hazard“ u Bugojnu u saradnji sa Mirzom Hadžiahmetovićem, već je pobrao simpatije brojne publike.

Reći će kroz smijeh kako je pjesma očito toliko dobra da je „zapela za oko“ i nekim njegovim kolegama koji su, kada su je čuli, pitali i Mirzu i njega zašto im numera nije ponuđena jer bi je, bez obzira na cijenu, kupili. Franjo je uradio tekst za tu pjesmu i znao je, kaže nam, da u startu „miriše“ na hit. To se i potvrdilo brzo nakon objavljivanja jer je ista, za vrlo kratak period, dobila brojnu publiku, pregledi na internetu rastu iz sata u sat...

-Važno je da se pjesma već traži na mojim nastupima. Publika je uvijek bila najmjerodavniji sud pa i u ovom slučaju mogu reći da sam zajedno sa Mirzom, napravio „pravu stvar“ – zadovoljan je Franjić.


Poslije još jednog nastupa u Zagrebu, zajedno sa još četiri pjevača i tri pjevačice, imat će veliko gostovanje u Beogradu. Poslije toga čekaju ga već ranije zakazani termini za gostovanja u Njemačkoj, Švedskoj... širom Evrope.

Franju često zovu da pjeva na privatnim feštama jer, komentiraju, pravi je šoumen za takve vrste zabave. Ne bez razloga su tražili da na velikom slavlju jedne građevinske firme iz Švedske, pjeva baš on. Riječ je o firmu koja je u vlasništvu trojice braće, „jakih“ biznismena, koji širom te zemlje trenutno grade 1.700 kuća po sistemu „ključ u ruke“. Još jedan uspjeh firme obilježili su velikom feštom na kojoj je Franjo zabavljao uposlenike, poslovne partnere...

Maestralno je uradio svoj dio posla uz pomoć vrsnog klavijaturiste Selmira Torlića iz Travnika koji ga često prati na nastupima.

Uz sve učestalija gostovanja, Franjo ne zapostavlja ni snimanje novih pjesama. Iako sada promovira „Vina donesite“, ne zapostavlja ni ranije snimljene. 

Jedna od njih je i „Ja ću opet sve po svome“ koju je snimio prije dva mjeseca, ali će je uskoro objaviti. I ne samo to... Ekranizirat će je u lijepoj vili u Trogiru gdje je spot snimala i Maja Šuput, a svojim snimcima iz iste vile fanove na Instagramu obradovala je i Hana Hadžiavdagić. Snimanje spota povjerio je Borisu Javorskom.

-Ona se sada posebno izdvojila i jako puno se sluša na radiostanicama, traže je na nastupima... Odlučio sam za istu snimiti spot. U njemu će se, između ostalih, pojaviti i Mirza Hadžiahmetović, vlasnik studija „Hazard“, moj veliki prijatelj. I na takav način, njegovim pojavljivanjem u spotu, želim još više učvrstiti našu poslovnu saradnju i poslati poruku da se pravi tim saradnika nikada ne mijenja – ističe ovaj pjevač.

Mada će za estradu mnogi reći da je „bara puna krokodila“, Franjo je sa svim kolegama u dobrim odnosima. Još pamti susret sa Draženom Žerićem Žerom i nekoliko provedenih sati na jednoj zabavi. Tada je i njega svojim raznovrsnim repertoarom uspio „baciti u trans“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.