MUZIČKI KUTAK

Supruga Amra i ja smo uigran tim

Razgovarala: Enisa SKENDEROVIĆ

13.5.2018

Uvijek hiperaktivan, nasmijan i pozitivnom energijom obojen, pjevač Adis Škaljo trenutno je najviše okupiran finaliziranjem nove pjesme, autora Dine Muharemovića. Iako je riječ o singlu koji je mnogo ranije trebao ugledati svjetlo dana, Škaljo ističe da u životu stvari vrlo rijetko idu po planu. No, da zna šta ga čeka, tada, dodaje kroz osmijeh, život ne bi bio zanimljiv. 

U razgovoru za „Dnevni avaz“, Škaljo je uoči putovanja za Beč, gdje je otputovao sa suprugom Amrom, govorio o planovima, priznao na koju svoju pjesmu je najponosniji te otkrio kako izgledaju njegova ljetovanja sa Željkom i Ružicom Bebek.

Ozbiljne priče

- Mada je bilo planirano da pjesma autora Dine Muharemovića svjetlo dana ugleda dosta ranije, okolnosti i obaveze su htjele drugačije pa smo sva nastojanja i energiju usmjerili ka tome da taj projekt završimo što prije. Osim brojnih nastupa, koji me čine posebno sretnim, trenutno sam u pregovorima za potpuno novu, s moje strane, dugoočekivanu saradnju – priznaje Škaljo.

Na koju svoju pjesmu ste najponosniji?

- Definitivno na pjesmu „Za nas“. U njoj je muzički sadržan najveći dio mene, ali i zbog toga jer sam s njom otvorio neko novo poglavlje u karijeri. To je prva pjesma koja se zavrtila na radio i TV stanicama van BiH i odlično je prihvaćena kod publike, što mi je veoma drago.

Kako vidite sebe za deset godina?

- S obzirom na to da svoju karijeru gradim na čvrstim temeljima, laganim tempom, potpuno slobodno mogu reći da se nadam, odnosno da su moje želje usmjerene ka tome da za nekih deset godina radim malo ozbiljnije koncerte. Želja mi je da imam pjesme koje će publika rado pjevušiti i zbog kojih ćemo zajedno raditi neke ozbiljne priče.

 Vaša pozitivna energija je Vaš zaštitni znak. Kako izgleda Adis kada je ljut?

- Ta moja energija odraz je mog pozitivnog duha. Volim ljude, ali vrlo često se desi da me posao i obaveze iscrpe, pa i ja imam te neke „svoje momente“. U posljednje vrijeme često „planem“ i reagiram burno, a razlog je uvijek isti, bezobrazluk i laž me uvijek mogu izbaciti iz takta. Nekad sam lakše kontrolirao sebe da ne reagiram u takvim momentima, ali sada itekako odreagiram.

Neumorne supruge

Koliko Vam se život promijenio nakon što ste se oženili?

- Ništa mi se nije promijenilo, u smislu da su došle neke nove stvari, obaveze ili sve što dolazi s tim, jer smo supruga Amra i ja već dugo vremena živjeli skupa i dijelili sve ono što donosi zajednica dvoje ljudi. Mi smo već uigran tim, devedeset posto vremena provodimo zajedno i uživamo u tome. Sve rješavamo "usput" i sretni smo zbog toga.

Poznato je da se dosta družite sa Željkom Bebekom i njegovom porodicom.

- Naša druženja uvijek su ista, opuštena i lijepa. Bilo da je to na moru, planini, kod nas ili kod njih. Uživamo kada smo zajedno. Veliki ljudi su jednostavni, zato ih, valjda, i zavoliš. Obično je to opuštena atmosfera, bez teških tema, s puno pjesme. Sada kada je Željkov sin, Zvonimir, na putu da postane ozbiljno dobar gitarista, koji mnogo vježba, pjesma je neizostavna. Uživamo u hrani i mjestu na kojem se nalazimo, volim da iskoristim nazive naših pjesama pa kažem da imamo „ono nešto naše“ što ostaje samo „za nas“. S obzirom na to da imamo supruge koje mnogo vole putovati i družiti se, obično se zezamo na račun njihovih novih planova za iduće susrete i zajedničke destinacije. One su neumorne.

Živim muziku

Kad niste na bini, kako volite provoditi vrijeme?

- Nema tu nekog pravila, ono što je sigurno jeste da ga nastojim provesti s prijateljima ili porodicom. Ovisno od okolnosti i dešavanja u datom trenutku. Ja i kad nisam na bini, ja sam „u muzici2, preslušavam nove pjesme, radim u studiju, imam probe s bendom... Jednostavno, živim muziku i bavim se njome po nekoliko sati dnevno, to je moje zanimanje.

Rekao je...

 Kada bih se morao odlučiti za jednog muzičkog uzora, to bi bio Robi Vilijams (Robbie Williams)

 Kada bih imao pravo na jednu želju, poželio bih samo zdravlje svojima najbližima, sve ostalo može doći kao rezultat rada i činjenja dobrog

 Uvijek ću pamtiti nastup u Lincu, kada sam bio gost legendarnom Zdravku Čoliću


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.