OKUPLJANJE

Nakon 24 godine Nirvana ponovo svira

Muzika.hr

2.9.2018

Od tragičnog samoubistva Kurta Kobejna (Cobain) prošlo je više od 24 godine. Isto toliko je prošlo od posljednje svirke Nirvane – živući članovi benda nisu zajedno svirali Nirvanine pjesme sve do jučer.

Tokom jučerašnjeg koncerta Foo Fightersa u Sijetlu (Seattle) kojima je predgrupa bio Kristov novi bend Giants in the Trees, tri nekadašnja člana Nirvane odsvirali su manje poznatu “Molly’s Lips” s Nirvaninog kompilacijskog albuma “Incesticide”, inače obradu benda The Vaselines.

Na službenom Twitteru Nirvane osvanula je fotografija na kojoj se nalaze nekadašnji bubnjar Dejv Grol (Dave Grohl), basist Krist Novoselic i gitarist koji ih je pratio na turnejama Pat Smear.

Nedugo zatim, na YouTubeu su se pojavile i snimci izvedbe koja, s obzirom da je momci nisu svirali zajedno već 24 godine, zvuči iznenađujuće dobro.

Mnogi su već počeli zazivati turneju i svojevrsni reunion Nirvane, no sva trojica su takve prijedloge srezali u startu već nekoliko puta. Naime, smatraju da je Kurt bio alfa i omega Nirvane, te da je s njegovom smrti Nirvana zauvijek prestala postojati, prenosi Muzika.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.