MUZIKA

Massimo Savić: Život mi zna biti dosta neuredan

Previše filozofiranja udaljava nas od rješenja

Savić: U petak koncert u Skenderiji

Piše: E. BAKIĆ

11.4.2019

Do koncerta Massima Savića u sarajevskoj Skenderiji broje se sati, a da je sve spremno za sutrašnji, kako ga pjevač naziva, spektakl, potvrdio je i u razgovoru za „Dnevni avaz“.  

Gosti su već otkriveni, karte skoro sve rasprodate, a Massimo se, ističe, i psihički pripremio za čarobnu noć koju želi prirediti Sarajlijama. 

- Uvijek ima treme, kada nestane treme i kada mi postane ravno izaći na pozornicu ili ne, prestajem se baviti ovim poslom. Ali, pred Sarajevo je posebno velika trema. Morate znati da mi je ovo jedan vrlo važan koncert, Skenderija je poseban prostor, Sarajlije su posebna publika – ističe Massimo.

Zbog čega?

- Uvijek je neka posebna atmosfera. Sve počinje već samim dolaskom u Sarajevo, šetnjom Baščaršijom, kaficom... A onda, kada stanem pred publiku, koja me uvijek ponese. Čarolija samo krene.

Desi li se nekad da pred spavanje razmišljate o tome kako će proći koncerti?

- Dosta mi toga prolazi kroz glavu pred spavanje, iako je i to „pred spavanje“ isto diskutabilno kao moment. Naime, zbog vrste posla život mi zna biti dosta neuredan pa je to pred spavanje, zapravo već pred jutro. Ali dosta promišljam o nastupima, kako će izgledati, tko će sve gostovati, repertoar, vizualni dojam...

 Sergej Ćetković će vam biti gost.  

- U ovom periodu promoviram svoj posljednji singl „Nisam spreman“, pjesmu koju je on napisao. Već smo ju nekoliko puta izveli zajedno i naravno da je bilo logično da upravo on bude dijelom mog nastupa u Skenderiji.

Jeste li se nekada našli u situaciju koju niste mogli raspetljati?

- Vrlo jednostavno gledam stvari. Ako se nešto sada čini nerješivo, prezapetljano, treba se od te situacije odmaknuti. Previše kopanja i filozofiranja samo te udaljava od rješenja. Treba prijeći na nešto drugo, a onda, kada se osvrneš, vidiš da je rješenje bilo pred tobom.

Kakav ste domaćin na sceni? 

- Trudim se biti džentlmen. Dati gostu dovoljno prostora i omogućiti mu da se osjeća ugodno. Znate, nije to tako nevažan detalj. Nije baš lako novu energiju uklopiti u svoj nastup, a nije ni nekoj novoj osobi lako upasti u tuđi šou. Ali Sergej i ja već smo razrađeni, a za Sarajlije pripremamo iznenađenje.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.