IZRAEL

Počela finalna noć 64. Eurosonga

Najveći favoriti prema kladionicama su Holandija, Australija i Švicarska

U finale Eurosonga plasiralo se 26 zemalja. eurovision.tv

Piše: N.G.

18.5.2019

Počela je finalna veče 64. Eurosonga, koji se odvija u Izraelu u Tel Avivu. Dobrodošlicu je poželjela prošlogodišnja pobjednica Neta Barzilaj (Barzilai).

Najveći favoriti prema kladionicama su Holandija, Australija i Švicarska.

Aktuelni favorit takmičenja je Dankan Lorens (Duncan Laurence) iz Holandije i njegova pjesma „Arcade“, a ukoliko se ostvare predviđanja kladionica, ovo bi bila peta pobjeda Holandije, koja je posljednji put pobijedila 1975. godine.

Na drugom i trećem mjestu nalaze se Australija i Švedska, odnosno Kejt Miler Hajdke (Kate Miller-Heidke) sa pjesmom “Zero Gravity” i Džon Lundvik (John Lundvik) sa pjesmom “Too Late For Love”.

U finale Eurosonga plasiralo se 26 zemalja: Malta, Albanija, Češka Republika, Njemačka, Rusija, Danska, San Marino, Sjeverna Makedonija, Švedska, Slovenija, Kipar, Holandija, Grčka, Izrael, Norveška, Velika Britanija, Island, Estonija, Bjelorusija, Azerbejdžan, Francuska, Italija, Srbija, Švajcarska, Australija i Španija.

Kada je riječ o zemljama regije, u finalu će se predstaviti Srbija, Slovenija i Makedonija, dok Hrvatska nije uspjela izboriti svoje mjesto. Bosna i Hercegovina nije učestvovala ni ove godine.

Također, kao gošća nastupit će najveća pop zvijezda Madona (Madonna).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.