PODIJELJENA MIŠLJENJA

Voditelj Gremija kontroverznim govorom izazvao reakcije, spomenuo kraljevsku porodicu

Dodjela je najveći događaj ove godine, izuzev nereda na Kapitolu - rekao je, iako je ranije tvrdio da Gremiji neće biti politički događaj

Trevor Noa: Voditelj dodjele Gremija. Agencije

L. K. P.

15.3.2021


Voditelj ovogodišnje dodjele Gremija Trevor Noa (Noah) otvorio je šou kontroverznim monologom u kojem se našalio na račun kraljevske porodice, a također je i Gremije uporedio s neredima na Kapitolu te je pričao o kokainu.

Noa se javio ispred šatora na otvorenom, u kojem su bile smještene zvijezde te je atmosferu opisao napetijom od one koja ovih dana vjerovatno vlada među pripadnicima kraljevske porodice.

-Nominirani izvođači sjedit će distancirani za stolovima čekajući na svoje nagrade. Dakle, trenutno je u tom šatoru više napetosti nego na porodičnom okupljanju u Bakingemskoj palači. Dodjela Gremija tako je najveći događaj ove godine, izuzev nereda na Kapitolu - rekao je, iako je ranije tvrdio da Gremiji neće biti politički događaj.


Održana muzička nagrada Gremi. Agencije

Zatim je u svoj govor ubacio i droge, govoreći da je dodjela rijetki događaj u kojem bijela stvar koja učesnicima ulazi u nos nije kokain, već štapić za bris kojim se uzima uzorak i testira na koronavirus.

Od intervjua Megan (Meghan) i Harija (Harry) s Oprom Vinfri (Oprah Winfrey) na kanalu CBS, na kojem je također emitirana i dodjela Gremija, prošlo je sedam dana, a Noin monolog zbog brojnih je referenci na taj događaj, kao i zbog uplitanja politike, izazvao podijeljene reakcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.