MUZIČKA DIVA

Doris Dragović proslavila 60. rođendan, tajni svijet splitske ljepotice

Na svoj jubilarni rođendan objavila je novu pjesmu "Sna'ću se ja", koju potpisuje Ivan Huljić

Dragović: Možemo mijenjati sebe. Tomislav Miletic/PIXSELL

Piše: L. Karahmet - Pujagić

21.4.2021

- Imam svoj svijet, svoj moral i svoj način života. Svaki čovjek bira šta će čitati, a šta gledati. Ako ne možemo mijenjati sivu stvarnost, možemo mijenjati sebe i stvarati svoje svjetove u kojima želimo živjeti, baš kao i svoje prijatelje i drage ljude koji nas čine boljima, rekla je prije desetak godina Doris Dragović u jednom od svojih rijetkih intervjua u vrijeme kad se na neko vrijeme bila povukla iz javnosti.

U petak, 16. aprila, splitska pjevačica čije je pravo ime Dorotea, napunila je 60. godina. Na svoj jubilarni rođendan objavila je novu pjesmu "Sna'ću se ja", koju potpisuje Ivan Huljić.



Ljubav i pažnja


Upravo je mladi splitski kompozitor došao na ideju da tempira singl koji je s Doris pripremao od ljeta prošle godine, na njen rođendan. U javnosti se Dragović pojavljuje na kašikicu, a pravi razlog za to zna samo ova splitska ljepotica.


Dragović: Karijeru je započela osamdesetih godina kao pjevačica grupe „More“. Agencije


S obzirom na to da je bila jedinica, dobivala je mnogo ljubavi i pažnje, ne samo od roditelja, nego i od ostalih članova porodice. Bila je učenica splitske klasične gimnazije „Natko Nodilo“, a sve razrede srednje škole završila je s odličnim uspjehom. Mnogi tvrde da je gracioznost naslijedila od bakine sestre, čuvene balerine Ane Roje. Otac Jakov Braco Dragović bio je poštanski službenik, a majka Alica knjigovođa u Dalmi.


Karijeru je započela osamdesetih godina kao pjevačica grupe „More“ s kojom je snimila dva albuma "Hajde da se mazimo" i "Tigrica". U to se vrijeme pojavila i kao model u dva spota Zdravka Čolića, za pjesme "Ti možeš sve" i "Ruška".


Zrinko Tutić 1986. za Doris piše pjesmu "Željo moja" s kojom na Eurosongu iste godine osvaja jedanaesto mjesto. Nakon izlaska istoimenog albuma. na kojem joj je nekoliko pjesama napisala i hitmejkerica Marina Tucaković. Doris u kratkom razdoblju postaje jedna od najvećih jugoslavenskih zvijezda.


Od 1990. u braku je s Mariom Budimirom, čuvenim bivšim vaterpolistom, s kojim je ubrzo nakon vjenčanja dobila sina Bornu. Agencije


Od 1990. u braku je s Mariom Budimirom, čuvenim bivšim vaterpolistom, s kojim je ubrzo nakon vjenčanja dobila sina Bornu. Najvažniji muškarci u njenom životu pojavili su joj se u spotu za hit "Dajem ti srce" snimljen 1992.


Godinu dana kasnije započinje saradnju s bračnim parom Huljić, Tončijem i Vjekoslavom te još više učvršćuje svoju poziciju pjevačke dive. S njihovom pjesmom "Marija Magdalena" predstavljala je 1999. godine Hrvatsku na Eurosongu.



Ogorčeni navijači

Ubrzo nakon velikog trijumfa u Jerusalemu Doris je pjevala u Crnoj Gori zbog čega je izgubila dotadašnju titulu kraljice Torcide. Nakon što se nekoliko mjeseci nije pojavljivala u javnosti, njen prvi izlazak na Hajdukovu utakmicu, neslavno je završio, jer su je ogorčeni navijači Torcide javno izvrijeđali. Ipak, u godinama koje slijede, pjevačica i navijači zakopali su ratnu sjekiru.


Doris je početkom 2000. odlučila dozirati svoja pojavljivanja u medijima, neko se vrijeme uopće nije znalo šta je s njom i hoće li izdavati nove pjesme. Svojevrsni povratak dogodio se 2008. kad na Splitskom festivalu pjeva pjesmu Ivana Huljića "Svit ne more znat".


Godinu kasnije snima uspješan album "Ja vjerujem", a prije pandemije koronavirusa održava uspješan niz koncerata u velikim dvoranama poput zagrebačkog Lisinskog, splitske i zagrebačke Arene.



Daleko od očiju javnosti

U jednom je intervjuu 2016. godine objasnila da svoj privatni život nastoji držati daleko od očiju javnosti. U medijima se ne pojavljuje često jer joj se ne sviđa drskost kojom su novinari počeli zadirati u živote poznatih osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.