VILI I DEBILI

Davor Gobac sa sinom osnovao bend

Vili Gobac svojevremeno je izjavio da će, ako se dogodi pjesma koju bi on i otac, pjevač grupe "Psihomodo Pop" mogli zajedno otpjevati, to i napraviti

Davor i Vili Gobac. Agencije

L. K. P.

1.1.2022

Poznato je da je sin Davora Gobca, frontmena "Psihomodo Popa"i Deane, nekadašnje balerine HNK krenuo očevim stopama te da ima bend "Donkey Hot". Sada su Gobac i njegov sin Vili udružili snage u zajedničkom projektu, osnovali su grupu koju su nazvali "Vili & DeBili", a već su snimili i album.

Vili Gobac svojevremeno je izjavio da će, ako se dogodi pjesma koju bi on i otac, pjevač grupe "Psihomodo Pop" mogli zajedno otpjevati, to i napraviti. Za gitaru i pjevanje zadužen je Dado Gobac, bas gitaru svira Skansi a bunjeve svira, ali i također pjeva Vili Gobac.

Bend je nastao u doba "lockdowna" i najstrožih COVID mjera pa su i svih sedam pjesama s prvog im albuma "No. 1" snimali s maskama na licima i propisanoj distanci.

Aranžmani su rezultat bendovskog rada, osim "Udari glavom" i "Ringišpil", gdje aranžman, kao i produkciju cijelog albuma "No. 1" potpisuje Skansi, navodi se u saopćenju iz "Dallas Recordsa". Trojka kombinira punk rock, blues rock, garage rock, country rock i power pop zvuk new vawea.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.