POZNATI NA JEDNOM MJESTU

Ko su dobitnici MAC nagrada: Od folk do trep numera

Gužve ispred Štark Arene počele su da se prave i nekoliko sati prije zvaničnog početka ceremonije

MAC. Telegraf

E. A.

27.1.2023

Dodeljeno je više od 25 nagrada, a GOLDEN MAC priznanjem nagrađena je Konstrakta, dok je Cobi dobio priznanje za "Master od ceremony". Glasovi publike iz čitavog svijeta premašili su cifru od 6 miliona za 20 kategorija za koje se glasalo.

MAC 2023 je obilježilo više od 30 nastupa, a posebno su se istakli sljedeći zahtjevni produkcioni momenti: nastup Jelene Rozge i Saše Matića prvog dana kada se pojavio plamen iz klavira dok je Matić svirao i Nuccijev spektakularan ulazak TESLA automobilom direktno na binu drugog dana ceremonije, piše Telegraf.

Gužve ispred Štark Arene počele su da se prave i nekoliko sati prije zvaničnog početka ceremonije, koja je otvorena čuvenim MAC carpetom, kroz koji su prodefilovala najznačajnija imena novog muzičkog talasa, influenseri i javne ličnosti. 

Dress code je bio "all white", a po autentičnim i atraktivnim kreacijama istakli su se Džejla Ramović, Milica Pavlović, Teodora, Nikolija, Kaja Ostojić, popularne Uraganke, Coby, Angellina, Lea Davogić, članovi benda Buč Kesidi i mnogi drugi.

MAC - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Arena je sinoć je bila mjesto susreta bitova koji oblikuju muzičku scenu na ovim prostorima, a domaćini manifestacije drugog dana MAC-a bili su Vojaže i Mimi Mercedez. 

Prvi zvuci numera koje broje milionske preglede na striming platformama izazvali su glasne ovacije publike, koja je najveći koncertni prostor u zemlji ispunila do poslednjeg mjesta.

Vojaže, Nucci, Teodora, Crni Cerak, Lacku, Nikolija, Devito, Cobi, Milica Pavlović, Zera, Sergej Pajić, Sajfer, Mahrina, Amna, Mimi Mercedez, Albino, Veraja i sastav 2Bona dominirali su sinoć na bini.

Nikolija je svoj nastup počela izazovnim plesom na šipci, dok je Mimi Mercedez svoju numeru "Kleopatra" izvela kupajući se u kadi. Specijalnu scenografiju imao je i Cobi, kom se na sceni u jednom trenutku pridružio i majstor trube Dejan Petrović.

Crni Cerak ft. Lacku, Sajfer, 2 Bona i Veraja svojim nastupom ukazali su posebnu čast Džeju Ramadanovskom.

Kako Telegraf piše u kategoriji "Trep numera muškog izvođača" priznanje je pripalo Devitu za numeru "Marina", dok je Nikolija primila nagradu za "Trep numeru ženskog izvođača". 

"Nju ejdž kolaboracija" godine su Vojaž i Nući sa pjesmom "Gad", a za "Pop folk numeru" nagrađene su Uraganke. Najboljom dril numerom proglašena je pesma "CC#2” grupe Crni Cerak, nagrada za "Balkan trep numeru" pripala je Cobiju za "Kada svane", dok je nagrada za "Viral numeru" pripala Vojažu za "Tango".

Popularna Angellina pobjedila je u kategoriji "Urban pop numera", dok je MAC nagrada za "Regionalni doprinos muzici" pripala Devitu i Teodori, koja se, prilikom uručenja priznanja, rasplakala. 

MAC priznanje za "Muzički video" pripao je Sari Jo za numeru "Divlja", a za najbolji muzički festival proglašen je Belgrade Music Week. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.