FANOVI ODUŠEVLJENI

Transrodni model u novom spotu Tejlor Svift

Nije prvi put da u svojim spotovima angažuje LGBTQ osobe

Tejlor Svift. YouTube/Print Screen

N. A.

29.1.2023

Pjevačica Tejlor Svift (Taylor Swift)  objavila je spot za svoju novu pjesmu "Lavender Haze", a za glavnu ulogu u njemu angažovala je transrodnog modela Lilita Ašlija (Laitha Ashley) koji glumi njenog partnera. 

Publika nije odmah shvatila da se radi o transrodnom modelu pa se vijest proširila nakon što ju je novinarka "New York Timesa", Ašli Spenser (Ashley Spencer) objavila na Twitteru.

- Ljubavnik u novom muzičkom spotu "Lavender Haze", Tejlor Svift je transmodel i umjetnik Laith Ashley. U vrijeme kada su transprava sve više napadnuta, ovakvo prikazivanje je značajno - napisala je novinarka.

Laith je zahvalio pjevačici na ukazanoj prilici te dodao da ovo iskustvo nikad neće zaboraviti. Naveo je i da je snimanje bilo čarobno, a da je Tejlor sjajna. On i neki od njenih fanova zahvalni su joj što je odabrala transmuškarca za svoj spot, čime je predstavila druge transosobe.

Ovaj spot za drugi singl s njenog novog albuma "Midnights" režirala je upravo Tejlor. Ovo nije prvi put da režira, a nije ni prvi put da u svojim spotovima angažuje LGBTQ osobe. Prošle godine je objavljeno da će Svift napisati i scenarij te režirati film u produkciji "Searchlight Picturesa".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.