MUZIČKI MAGAZIN SONGLINES

"Divanhana" za "Avaz" nakon što su proglašeni najboljom grupom na svijetu: Važan nam je kontinuitet

Najviše nas raduje da je naša tradicionalna pjesma sevdalinka prepoznata u svijetu kao nešto što se može oslovljavati kao najljepše i najbolje

"Divanhana". Instagram

12.5.2023

Britanski muzički magazin Songlines proglasio "Divanhanu" najboljom grupom svijeta. Neven Tunjić  je za portal "Avaza" istakao da su jako sretni zbog nagrade.

- To je nagrada za dugogodišnji rad i dokaz da je bend na pravom putu. Najviše nas raduje da je naša tradicionalna pjesma sevdalinka prepoznata u svijetu kao nešto što se može oslovljavati kao najljepše i najbolje, te zbog vjere da imamo dragocijenu tradicionalnu pjesmu koja može stajati rame uz rame sa svjetskom muzikom. Važno je da je ovo kontinuitet, prije dvije godine je Damir Imamović dobio nagradu za umjetnika goodine a mi smo sada bend godine... Vrlo nam je važan kontinuitet na svjetskoj sceni, i za našu zemlju i kompletan region te kulturu - istakao je Tunjić za "Avaz".

Reakcije podrške nisu izostale, a jučer je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila "Divanhanu" i čestitala im na osvojenoj nagradi.

- Najvažnija nam je podrška publike. Ne podliježu marketing trikovima i mi se našoj publici ne moramo približavati kroz pikantne vijesti i skandale. Isključivo cijene muziku i imamo direktan kontakt preko koncerata - zaključio je Tunjić za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.