POP IKONA

Selin Dion otkazala sve nastupe u 2023. i 2024. godini zbog problema sa zdravljem

Tako mi je žao što ću vas sve još jednom razočarati..., napisala je Selin Dion

Celine Dion otkazala nastupe. Fena

FENA

26.5.2023

Pop ikona Selin (Celine) Dion otkazala je u petak sve svoje preostale nastupe zakazane za 2023. i 2024. godinu, rekavši da nije dovoljno jaka za turneju jer se bori s rijetkim neurološkim poremećajem, prenosi AFP.

Prošle godine 55-godišnja kanadska pjevačica otkrila je da pati od rijetkog zdravstvenog stanja koje je utjecalo na njeno pjevanje.

- Tako mi je žao što ću vas sve još jednom razočarati... i iako mi to slama srce, najbolje je da sve otkažemo dok zaista ne budem spremna da se vratim na binu - napisala je Dion na Twitteru. "Ne odustajem... i jedva čekam da se ponovo vidimo!" dodala je.

U izjavi koju je objavio njen menadžer za turneje navodi se: "S osjećajem ogromnog razočaranja, u sklopu svjetske turneje Selin Dion pod nazivom 'Courage' (Hrabrost), otkazani su svi preostali datumi koji su trenutno u prodaji za 2023. i 2024. godinu."

U decembru 2022. godine objavila je na Instagramu uplakani video u kojem je rekla da joj je nedavno dijagnosticiran sindrom ukočenosti mišića i da neće biti spremna da počne evropsku turneju u februaru kako je planirano.

Rekla je da poremećaj izaziva grčeve mišića i da joj ne dozvoljava da koristi glasne žice "i da pjevam na način na koji sam navikla".

Njena "Courage World Tour" počela je 2019. godine, a Dion je završila 52 nastupa prije nego što je pandemija Covid-19 stavila ostatak turneje na čekanje.

Kasnije je otkazala sjevernoamerički dio turneje zbog zdravstvenih problema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.