POZNATA PJEVAČICA

Rita Ora u čipkastoj haljini pokazala previše: "Ne treba ti to"

Jasno se vidjele grudi

Rita Ora - Avaz
Rita Ora - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
E. Ag.

6.7.2023

Pjevačica Rita Ora (32) objavila je fotografije s revije „Azzedinea Alaia“ u Parizu. S iste one na kojoj se pojavila u čipkastoj haljini bez grudnjaka. S obzirom na to da je kombinacija više toga otkrila nego sakrila, našla se na meti kritika.

Rita Ora je svojom kombinacijom u nedjelju brojne „isprovocirala“, a to se nastavilo i u utorak kada je na Instagramu podsjetila na tu kontroverznu čipkastu haljinu.

- Tako lijepa revija. Jedva čekam obući svaki komad! Tako lijepe čestitke - napisala je uz niz fotografija s revije. I krenula je lavina negativnih, ali i pozitivnih komentara. Od onih zašto ima potrebu pokazivati svoje tijelo, do onih da je kombinacijom impresionirala.

- Ne razumijem zašto imaš potrebu paradirati u takvom izdanju, zašto imaš potrebu pokazivati svoje dijelove tijela? Prekrasna si, ali ne bi li tvoje tijelo trebalo biti privatno za tebe i tvog partnera - pitala je pjevačicu jedna od pratiteljica, a druga se nadovezala:

- Ovo je previše.

No, bilo je i onih kojima je kombinacija Rite Ore bila sasvim uredu.

- Molim te za još više ovakvih kombinacija - napisala je pratiteljica. Druga je zauzela jasan stav.

- Za sve ljude koji mrze ovu odjeću, zašto muškarci mogu hodati u toplesu bez pritužbi, ali ne i žene? Grudi su postale seksualizirane umjesto da se samo vide kakve jesu i koja je njihova funkcija - hraniti mlade. Žene se stide skrivati dijelove tijela koji su za muškarce društveno prihvatljivi. Samo nije uredu - stoji u komentaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.