NAKON ZVEZDA GRANDA

Bišćanin Dženan Rakić za "Avaz": Roker sam koji je odrastao na sevdahu

Razočaran sam što nisam pobijedio

Rakić: Sevdah mi je u venama. Instagram

B. Šišić

14.7.2023

Roker Dženan Rakić iz Bihaća stigao je do samog finala takmičenja „Zvezde Granda“, a mnogi su ga vidjeli i kao pobjednika. Međutim, Slavica Angelova iz Sjeverne Makedonije okitila se titulom nove zvijezde „Granda“.

Jedan posto

- Generalno, očekivao sam prolazak u taj neki drugi krug. Uvijek mi je bilo u glavi da moram polako i korak po korak. A, onda mi je bio cilj da sa svojim žanrom muzike dođem do trećeg, pa četvrtog kruga. Ali, nijedan posto se nisam nadao da ću da dođem do finala – kazao je Rakić za "Avaz".

Priznao je i da pjeva narodnjake, ali...

- Samo za dušu. I to se dešava u nekoj kafani, kada padnemo u sevdah, što bi se reklo. Ja sam po vokaciji roker, ali odrastao sam na sevdahu, jer ja sam ipak jedan ponosni Bosanac i Hercegovac. Sevdah mi je u venama – istakao je Rakić.

Počeo je pjevati kad se rodio, kaže kroz smijeh.

- Prvi moji koraci krenuli su tokom osnovnog školovanja, od hora pa do nekih bendova u kojima sam upravo pjevao sevdalinke. Ozbiljnije sam se počeo baviti muzikom s nekih trinaest godina – kazao je Bišćanin.

Sve je biznis

Bez zadrške nam je priznao da, ipak, jeste razočaran što nije odnio pobjedu.

- Ali sve je to biznis i rokenrol. Slavica je odlična. I dalje ću se baviti muzikom i planiram da živim od nje. Posao muzičara, pjevača je, prema mom mišljenju, najljepši posao na svijetu, jer prije svega pjesmom, muzikom se uveseljavaju ljudi, a pjevati za mene je veliko zadovoljstvo. Nastavljam da radim, naravno uz Đorđa Davida (koji mu je bio mentor u takmičenju, op. a.) koji je uvijek tu da mi da neki savjet. Imam i svoj bend koji postoji već šest godina – istakao je Rakić.

Nisam ispuštao telefon

Više puta je ponovio da su njegovi Bišćani fenomenalno reagirali na njegovo učešće.

- Kada je došao dan finala, od zore rane nisam telefon ispuštao iz ruku. Ali, nije bio samo Bihać uz mene, i veći dio ljudi iz regiona davali su mi podršku, a taj osjećaj je neopisiv. Nadam se da je Bihać bio ponosan, jer sam tokom takmičenja bio jedini njihov ambasador, ali i kompletnog USK – kazao je Rakić.

Idoli u muzici su mu Bebek, David...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.