SANJA VUČIĆ ZA "AVAZ"

Nema zle krvi između mene i članica grupe "Hurricane"

Život pod budnim okom javnosti ne odgovara svakome

Sanja Vučić. Instagram

1.9.2023

Jedna od najatraktivnijih pjevačica na regionalnoj estradi, Sanja Vučić, privukla je veliku pažnju javnosti kao članica mužičke grupe "Hurricane". Ništa manju pažnju ne izaziva i nakon što se grupa "raspala" u tom sastavu, a ona započela solo karijeru. Prije nešto više od mjesec dana Sanja je objavila novu pjesmu "Zelenooka", koja je izazvala odlične reakcije kod publike.

U razgovoru za "Dnevni avaz", Sanja priznaje kako je presretna što se ostvaruje i kao kantautor.

Duet s Teom

- Reakcije na novu pjesmu su iz dana u dan sve bolje, i jako sam zadovoljna kako prolazi i na nastupima, ljudi je stalno pjevaju.

Najavljen je duet s Teom Tairović. U kojem maniru bi išla pjesma?

- Imamo već par ideja kakva pjesma bi mogla da nas okarakteriše obje, kako bismo pjesmu donijele na adekvatan način, ali zasigurno da niko neće ostati ravnodušan na ono što ćemo nas dvije pripremiti publici.

Sanja Vučić. Instagram

Kao nekadašnja članica grupe „Hurricane“, kako danas gledate na novu postavku i šta biste poručili mlađim kolegicama?

- Ja sam bila prezadovoljna odabirom novih članica, i dokazuju se kao svojstvena ekipa, grade svoj zvuk koji im odlično pristaje, vrijedne su i složne, i svaki savjet bi bio suvišan, jer se one odlično snalaze.

Hoće li biti neki “izlet” u drugi žanr, poput sevdalinke, narodne muzike i slično?

- Apsolutno da će postojati “izlet” (smijeh), volim da eksperimentišem sa svojim zvukom. Trudim se da dopirem do što šire narodne mase, i svakako da ću žanrovski kako vrijeme odmiče da budem raznovrsnija.

Kako uskladite privatne i poslovne obaveze?

- Sve je do menadžmenta, vremena, naravno mora da postoji i odricanje, ali svakako da uvijek funkcionišem u okvirima koji mi prijaju.

Sanja Vučić. Instagram

Špekuliralo se da niste u dobrim odnosima s Ivanom Nikolić?

- Te špekulacije postoje od samog osnivanja grupe, navikle smo se sve tri. Naravno da nema zle krvi među nama, u suprotnom ne bismo imale tako dugu i uspješnu saradnju.

Otežavajuća okolnost

Da li je istina da pjevačice teže nalaze partnere, baš iz razloga što žive turbulentno?

- Zavisi šta smatramo pod “turbulentnim” načinom života, dosta se vremena provodi u putu, i život pod budnim okom javnosti ne odgovara svakome. Mislim da su te dvije stvari ključne u partnerskim odnosima javnih ličnosti, i ako naiđete na osobu koja može to da isprati i bude ništa manje od podrške, pun pogodak. Ali, nalaženje takve osobe može biti otežavajuća okolnost.

Ko je Sanja kada se ugase kamere?

- Trudim se da se ne mijenjam suštinski iza kamere, jer umije da bude umarajuće. Mislim da i publika koja sluša muziku koju im mi pjevači serviramo može adekvatnije da doživi ako i nas doživi onakvima kakvi smo. Svidjeli im se mi ili ne, činjenica je da se ljudima ne može ugoditi, kao i ona “sto ljudi, sto ćudi” izreka uvijek paše kada si pred milionskim auditorijem, svima povlađivati nas nigdje ne dovodi.

Koju pjesmu biste voljeli da ste snimili?

- Voljela bih da je pjesma Nadice Ademov “Savršena laž” moja. Ali, svakako da je Nadica nije dobila na način na koji jeste, možda mi ne bi toliko prirasla za srce, tako da vjerujem da je u pravim rukama.

Sanja Vučić. Instagram

Podrška majke Mevlide

Nije tajna da Sanja potiče iz muzikalne porodice i da su njeni roditelji također muzičari. Majka Mevlida Vučić je interpretirala narodnu muziku, pa je uz nju i savladala taj repertoar.

Mlada pjevačica često ističe kako joj je mama najveća podrška u svemu. Jednom prilikom je i Mevlida istakla kako je jako ponosna na svoju kćerku.Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.