TVRDI DA JE NEDUŽNA

Traži se zatvor: Šakiri prijeti još jedno suđenje u Španiji

Državni tužitelj traži zatvorsku kaznu u trajanju osam godina i dva mjeseca te novčanu kaznu u iznosu 23,8 miliona eura

Šakira. Instagram

L. S. R.

26.9.2023

Šakiri (Shakira) prijeti još jedno suđenje, ovo zbog optužbe da španskim poreznim vlastima duguje gotovo 6,7 miliona eura. 

Preliminarna istraga počela je u julu

Ured državnog tužitelja podnio je kaznenu prijavu protiv Kolumbijke na sudu blizu Barselone, rekao je glasnogovornik u utorak. Sud će sad odlučiti hoće li se suditi pjevačici.

Preliminarna istraga počela je u julu nakon što je porezna uprava prijavila dva moguća prekršaja u vezi s porezom na dohodak i imovinom u 2018. godini.



Pjevačici bi se već ove godine trebalo suditi u Barseloni zbog odvojenih optužbi o utaji poreza u ukupnom iznosu oko 14,5 miliona eura između 2012. i 2014. godine. Državni tužitelj traži zatvorsku kaznu u trajanju osam godina i dva mjeseca te novčanu kaznu u iznosu 23,8 miliona eura.

Kaže da je u međuvremenu platila sve poreze plus zatezne kamate

Šalira je više puta rekla da je nedužna u prvom slučaju i tvrdi da je bila dužna platiti porez na Bahamima 2012., 2013. i 2014., a ne u Španiji. No kaže da je u međuvremenu platila sve poreze plus zatezne kamate.

Ona je u julu prošle godine odbila izvansudsku nagodbu u Španiji, gdje je povremeno živjela s bivšim nogometašem i bivšim suprugom Žerarom Pikeom (Gerard Pique).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.