MANEKEN ZA ŠTETU

Lukas ispunio obećanje koje je dao prošle godine: Ovo će moći uživo čuti samo Sarajlije

Već 8. novembra očekuju nas dvije senzacije u istom danu, premijera i koncert Ace Lukasa u sarajevskoj Skenderiji

Aca Lukas. Avaz

6.11.2023

Spektakularna premijera filma "Pokidan" pred 20.000 ljudi održana je 3. novembra, na rođendan Ace Lukasa, tradicionalno u beogradskoj Areni. i Već pri prvim taktovima pjesme "Nisam preživeo" Aca je dotakao srca prisutnih. Publika je bila na nogama, oduševljena Lukasovim performansom, i dalje pod snažnim utiskom filma “Pokidan”.

Već 8. novembra očekuju nas dvije senzacije u istom danu, premijera i koncert Ace Lukasa u sarajevskoj Skenderiji, gdje je prodato više od 90 posto kapaciteta dvorane.

I baš kako je Lukas obećao u razgovoru za "Dnevni avaz" prije godinu dana, ispunio je! Naime, Aca je objavio novu pjesmu "Maneken za štetu" uoči sarajevske premijere i koncerta. 

Avazova objava prije godinu dana. Avaz

- A vi u Sarajevu ćete prvi put da je čujete – istakao je Lukas koji je s beogradskom publikom proslavio svoj 55. rođendan. 

- Braja je pisao ovu pjesmu, i tekst i muziku, a Saša Nikolić je radio aranžman. To je jedna pjesma koja na šaljiv način opisuje Lukasov život, ali mislim da će se dopasti ljudima – otkrio je tada za „Avaz“ Saša Mirković, Lukasov menadžer i vlasnik „Hype“ produkcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.