KRALJ POPA

Snima se film o Majklu Džeksonu, poznato i ko će ga glumiti

Bio je jedan od najpoznatijih pjevača, ali je njegov imidž u javnosti narušen escentričnim načinom života i optužbama za seksualno zlostavljanje djece

Džekson: Preminuo 2009. godine. Platforma X

E. Ć.

14.1.2024

Filmski studiji Lionsgate i Universal Pictures objavili su da će snimanje o kralju popa Majklu Džeksonu (Michael Jackson) početi ovog mjeseca.

Legendarnog Džeksona će tumačiti njegov bratanac Džafar Džekson (Jaafar, 27), a film bi u kina širom svijeta trebao stići 2025. godine.

Reditelj je Antoan Fuka, koji je poznat po filmovima „Training Day“ i „The Righteous“. On je prošlog januara otkrio planove za biografski film o Majklu Džeksonu.

Ovaj film bi trebao prikazati cijeli Džeksonov film. Bio je jedan od najpoznatijih pjevača, ali je njegov imidž u javnosti narušen escentričnim načinom života i optužbama za seksualno zlostavljanje djece, koje nisu potvrđene na sudu.

- Mislim da ne postoji umjetnik koji je bio tako jak, harizmatičan i genijalan na polju muzike kao što je bio Majkl Džekson. Na moju proizvodnju muzičkih spotova uveliko su uticali njegovi spotovi. 

Njegova muzika i slike dio su mog pogleda na svijet. Nisam mogao odoljeti prilici da njegovu priču i muziku prenesem na veliko platno - rekao je Fuka u najavi filma.

Inače, scenario je napisao Džon Logan. On je, između ostalih, napisao "Gladijatora" i "Spectre" iz serija o Džejmsu Bondu.

Podsjetimo, Majkl Džekson je preminuo 25. juna 2009. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.