VELIKI MUZIČAR

Ovo je Emma, splitska konobarica kojoj je Gibonni napisao pjesmu: Razlog je dirljiv

Postali su ekipa, koja, sjedeći na suncu, ispijajući kaficu, svakodnevno razgovara o svemu i svačemu

Kafić u kojem radi konobarica kojoj je Giboni posvetio pjesmu. Pixsell

D. H.

17.2.2024

Mnoge je dirnula topla priča o jednoj Emmi iz Splita. Riječ je o omiljenoj konobarici iz jednoga kvartovskog kafića, u koji zalazi i pjevač Gibonni, koji živi u blizini. Dolazeći tu, sprijateljio se s Lukom, vlasnikom kafića, i s još nekolicinom gostiju, piše Slobodna Dalmacija.

Postali su ekipa, koja, sjedeći na suncu, ispijajući kaficu, svakodnevno razgovara o svemu i svačemu. I tako su se jednog dana dotaknuli teme koju je pokrenuo Luka, koji se požalio da mu je Emma, konobarica u njegovu kafiću, najavila kako uskoro prestaje s radom.

Konobarica Emma

Nije Luka zna kako Emmu zadržat i "razbijao je glavu" što učiniti, jer nije danas lako naći dobrog, radišnog konobara, u kojeg možeš imat povjerenja. Tu priču su, naravno, čuli Gibo i ekipa sa stola i nekome je palo na pamet da bi mogli snimiti pjesmu za Emmu.

"Bilo je i smija i plača..."

Ono što je u prvom trenu bila zafrkancija, za Gibu nije, i odmah se uhvatio pisanja stihova. "Čim je Gibo napisa tekst, mi smo svih šest u studiju snimili pismu, bili smo svojevrsni 'Emma's Band Aid'", ispričao je Luka za Slobodnu. Naravno, trebalo je naći trenutak kada pustiti Emmi pismu.

"I to se dogodilo na Valentinovo! Naš šest je došlo u kafić, odnosno na štekat kafića i pozvali smo Emmu kako bi naručili piće. Kad je ona izišla vanka, mi smo joj na mali Bluetooth zvučnik pustili snimku pisme. Prvo je bila šokirana, nije znala šta se događa, a onda je zaplakala", dodao je.

"Bilo je i smija, bilo je i plača, a ona je stalno ponavljala: 'Kako ću ja sad otić ća, kako ću ja sad otić ća?' Jednostavno nije mogla doć' sebi", govori Luka. Ipak, ni pjesma nije odobrovoljila Emmu, jer joj je u nedjelju bio zadnji radni dan u kafiću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.