RAZGOVOR ZA "AVAZ"

Arnej Misirlić o saradnji s balkanskom zvijezdom: Čola mi je poklonio bezrezervno povjerenje

Merlin me pitao da li bih bio zainteresiran da radim Čoli spot za pjesmu koju mu je on napisao

Misirlić i Čola: Na snimanju spota za pjesmu „Biraj ti“. Instagram

27.2.2024

Reditelj muzičkih spotova Arnej Misirlić nedavno je u Sarajevu završio snimanje spota Zdravka Čolića za pjesmu „Biraj ti“ koju potpisuje Dino Merlin.

Misirlić za naš list ističe kako mu je upravo saradnja s dvojicom čuvenih sarajevskih pjevača kruna karijere. Inače, iza Arneja su saradnje s brojnim domaćim i regionalnim muzičarima.

Kako je bilo raditi sa Zdravkom Čolićem i kako je došlo do te saradnje?

- Desilo se prilično neočekivano, baš kada sam mislio da je kruna moje karijere sarađivati s Dinom Merlinom, Dino me pitao da li bih bio zainteresiran da radim Čoli spot za pjesmu koju mu je on napisao.

Mislim da ne treba previše pogađati kakav je moj odgovor bio na to pitanje, tako da se ta saradnja desila na svojevrsnu preporuku Dine, a, ruku na srce, može li jača preporuka. Na samom početku saradnje sam imao određenu dozu straha, ipak, Čola je najveća živuća balkanska zvijezda, čovjek koji je obilježio kako moje odrastanje, tako i odrastanje mojih roditelja i svih tih generacija. I onda sam u to ušao s ogromnim poštovanjem.

Kako Vas se dojmio Zdravko Čolić?

- Čola je jedna tako topla osoba koja vas s takvom lakoćom razoruža i učini da se osjećate kao da ga znate godinama, što uveliko olakša saradnju. Uz to, Čola je meni i mom timu poklonio bezrezervno povjerenje, što se stvarno osjetilo, od ideja, do toga da na samom snimanju, kada sam ga pitao da li želi da vidi kadar, odgovorio mi je da nema potrebe i da mi potpuno vjeruje te da radim ono što najbolje znam.

Spot snimljen u Sarajevu. Avaz

Kako ste ušli u svijet snimanja, produkcije?

- Sasvim slučajno. Godine 2010., dobio sam odštetu od osiguranja za ozljedu koljena na košarkaškoj utakmici, te od tog novca kupio fotoaparat. Igrom slučaja sam bio jedan od rijetkih u Vogošći koji je imao fotoaparat koji može snimati, tamo početkom 2011. i tu se desila ta moja prva nenadana saradnja s Jalom Bratom, a odmah nakon toga i s Bubom Corellijem. Moje svojevrsno vatreno krštenje u svijet videoprodukcije. I tako je iz tog svega izašla ta priča.

Koliko jaka želja i mukotrpan rad uvijek donesu plodove uspjeha iz Vaše vizure?

- Upornost i rad nepogrešivo mogu donijeti rezultate. Uz dovoljnu istrajnost može se postati dovoljno dobar u bilo kom poslu, talent sigurno ubrza taj proces ili vam da mogućnost da budete vrhunski ili vanserijski u nečemu, ali to možda i nije ono najbitnije.

Koju saradnju biste posebno izdvojili, osim s Merlinom, i zašto?

- Pa definitivno Čola, i meni posebno draga saradnja s Jalom i Bubom koja je obilježila kako moju karijeru, tako i njihove karijere do današnjeg dana. Tu je još mnogo divnih saradnika: Mirza Selimović, Amel Ćurić, dragi klijenti iz svijeta TV reklama s kojim radimo projekte već godinama. Teško je nekog posebno izdvojiti.

Koji su Vam dalji planovi?

- Raditi što bolje naredne projekte, smišljati neke buduće. A definitivno negdje uvijek u mislima je i ta ideja i težnja da snimim igrani film, to bi onda bila definitivna kruna moje karijere i rada.

Nedavno ste završili film o Dini Merlinu. Koliko je to bilo ostvarenje sna i kruna karijere?

- Biti režiser i ne sanjati da snimiš film je kao biti fudbaler i ne sanjati da zaigraš Ligu prvaka. Ovaj film je definitivno moj debi u mojoj ličnoj ligi prvaka, a još kakav uspjeh je to napraviti filmom o Dini Merlinu. Prije svega, samo imati priliku svjedočiti tom šou iza kulisa, Dini u njegovim najintimnijim trenucima i čitavom nastanku tog performansa koji publiku diljem Balkana ostavlja bez daha, jeste posebna privilegija. A onda još napraviti film o tome, definitivno kruna moje karijere.

Uvijek sam u traženju najboljeg načina da moj rad što bolje izgleda, da budem bolji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.