SKANDAL

Otac pjevačice pod istragom: Napao fotografa

Incident se dogodio kada je otac Tejlor Svift navodno nasrnuo i šakom udario 51-godišnjeg fotografa

Tejlor Svift. Instagram

L. S. R.

27.2.2024

Otac Tejlor Svift (Taylor Swift) pod istragom je u Australiji zbog navodnog napada na paparaca u Sidneju u utorak rano ujutro nakon njenog posljednjeg koncerta u tom gradu.

Incident se dogodio kada je  Scot Svift (Scott, 71) navodno nasrnuo i šakom udario 51-godišnjeg fotografa na trajektnom pristaništu.

Pjevačica u automobilu

Prema pisanju Sydney Morning Heralda, nijedan od dvojice muškaraca nije ozlijeđen. 

Ben Mekdonald (McDonald), izvršni direktor Matrix Media Groupa, za australski je list potvrdio da je on podnositelj tužbe i fotograf koji je čekao Tejlor Svift i njenog oca kada su stigli na pristanište Neutral Bay nakon kasnonoćnog krstarenja po luci. Tejlor se u trenutku incidenta ulazila automobil, prenosi ABC.

- Radio sam svoj posao jureći za Tejlor. Ona je upravo sišla s jahte u Neutral Bayu i krenula pristaništem uz nekoliko zaštitara oko sebe. Osiguranje nas je željelo odgurnuti svojim kišobranima, a onda se odlučio umiješati njen otac, koji me udario - rekao je Mekdonald za Herald.

Šta kažu iz tima zvijezde 

Također je dodao:

- Bio sam šokiran... Nije trebalo biti tako jer je osiguranje sve držalo pod kontrolom - kazao je Mekdonald te naglasio  da će "sada slučaj prepustiti policiji".

Policijaje potvrdila je da je istraga u toku.

- Dvije su se osobe agresivno ponašale prema Tejlor naguravajući se s njenim osiguranjem i prijetile da će jednu članicu osiguranja baciti u more -  rekao je predstavnik pop zvijezde za TMZ.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.