SPORT

Inter ima tri velike mete: Žele dovesti trio za velika djela!

Avaz.ba

9.1.2018

Inter je jedno vrijeme u Seriji A ove sezone bio i prvi na tabeli, stidljivo su pominjali i titulu, iako su Juventus i Napoli glavni favoriti ove sezone.

Ipak, ekipa Lućana Spaletija (Luciano Spalletti) nije toliko daleko, a i dalje imaju šansu ukoliko bi vezali dobre rezultate i ako bi ušli u sjajnu seriju kao na početku prvenstva. 

Za to su, prema mnogima, potrebna pojačanja, a trojica su označena kao primarna i to u svakoj liniji tima po jedno pojačanje.

Domeniko Krišito (Domenico Criscito) je prva meta, njegov ugovor ističe u junu, ali ga Inter želi odmah. Spaleti je dobro upoznat s njegovim kvalitetima, trenirao ga je u Zenitu u kojem je ovaj lijevi bočni još od 2011. godine. 

Nekadašnji igrač Juventusa i Đenove bi mogao u Inter samo na posudbu, mada Zenit računa na njega do kraja sezone, potreban im je u borbi za titulu u Rusiji i Ligu Evrope.

Drugi na listi jeste Ramireš (Ramires), član Đangsua. Čelnici Intera su dobro povezani sa kineskim klubom, mogli bi da dobiju Ramireša po nešto povoljnijim uvjetima. 

Ovaj 30-godišnji vezni nogometaš je otišao iz Čelzija u Kinu prije dvije godine, a veliko je pitanje da li bi mogao da pomogne Interu imajući u vidu da nema tako jake utakmice u kineskom šampionatu.

Andre Šurle (Schurrle) je treći igrač koji je na listi, on je predodređen za transfer u Dortmundu jer nije na visokom nivou na kome se očekivalo da bude, mediji u Italiji vjeruju da bi mogao da bude novo pojačanje Intera do kraja ovog mjeseca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.