PREGOVORI

Ajntraht od Reala traži 100 miliona eura za Jovića

Barcelona odustala čim je saznala cijenu potencijalnog transfera

Jović: Svojim igrama drma cijelu Evropu. Arhiv

Avaz.ba

28.5.2019

Dok i dalje vlada neizvjesnost hoće li Luka Jović ostvariti veliki transfer iz Ajntrahta u Real Madrid, kao što se pisalo prethodnih sedmica, mladi golgeter iz Bijeljine izjavio je da mu se sviđa italijanska Serija A i engleska Premijer liga.

Iako su skoro svi španski mediji već preselili 21-godišnjeg Srbijanca u najtrofejniji klub Evrope za 60 miliona eura, posao i dalje nije ozvaničen i zato bi se u trku mogli uključiti klubovi iz Premijer lige i PSG, prenosi "Bild". 

Apetiti su porasli i Ajntrahtu, koji sada želi čak 100 miliona eura, Real je spreman skoro duplo manje ponuditi, pa je došlo do zastoja, ali i Jovićevom nagovještaju o nastavku karijere u drugoj ligi.

Na osnovu mog iskustva, rekao bih da mi neke druge lige bolje odgovaraju. Poslije utakmica protiv Čelsija i Intera osjećam da bih se mogao odlično snaći u Premijer ligi i Seriji A. Način igranja tamo mi odgovara - rekao je Jović za njemački "Velt am Sonntag". 

Njegov menadžer Fali Ramadani, pored toga što je već uveliko u pregovorima s Realom, ponudio je Jovića engleskim klubovima i PSG-u, koji razmatra sve opcije.

Jović je ove sezone dao 27 golova u svim takmičenjima i tako skrenuo pažnju kompletne Evrope, s tim da je Barcelona odustala čim je saznala cijenu potencijalnog transfera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.