AUTO-MOTO

Tesla napokon proizvodi dovoljno automobila, ali ne uspijeva ih prodati

CNN

19.7.2018

Tesla napokon proizvodi dovoljno automobila, ali ih ne uspijeva prodati, javlja CNN.

Naime, CNN piše kako je posljednjih sedmica došlo do porasta otkazivanja narudžbi njihovog Modela 3. Povrat novca koji tvrtka treba izvršiti sada je veći od depozita uplaćenih za naručene modele novog električnog automobila, otkriva analitičar tvrtke Needham & Co. Rajvindra Gil.

Iz Tesle osporavaju ovaj podatak.

Gil je analitičar koji je klijentima isporučio analize u kojima je naveo kako se automobil čeka dulje od predviđenog, kako ističe rok za poreznu olakšicu od 7500 dolara, ali i kako navedeni automobil još uvijek nije dostupan.

Gil je dodao kako je otkazan jedan od četiri naručena modela, što je dvostruko više nego lani. Potencijalni kupci morali su najprije uplatiti hiljadu dolara depozita kako bi rezervirali svoj Model 3, a potom su morali uplatiti dodatnih 2500 dolara kako bi odabrali dodatke na modelu. Ostatak bi platili po isporuci automobila.

Vrijeme čekanja je od četiri mjeseca do godine dana, a Bill predviđa kako će klijenti na isporuku automobila čekati do 2020. godine.

Glasnogovornik Tesle porekao je da se Model 3 više otkazuje nego što se naručuje, a dodao je i kako su podaci o vremenu čekanja zastarjeli. Teslin website navodi kako će se automobil čekati od jednog do devet mjeseci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.