DOMAĆA PREZENTACIJA

Novi Hyundai Santa Fe stigao u BiH

U Evropi Santa Fe će se nuditi s dva benzinska i dva dizel-motora dok se kod nas u cjeniku za sada nalazi samo verzija s najjačim dizelašem

Velika je pažnja posvećena sigurnosti svih putnika

Piše: A. HADŽAGIĆ

3.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Pred velikim brojem predstavnika medija Hyundai Auto BH je na Trebeviću organizirao prezentaciju 4. generacije luksuznog SUV-a Santa Fe. Tokom dobro pripremljene i opsežne pres-konferencije upoznati smo sa svim novostima od koje su mnoge i u prestižnom „D“ segmentu ugrađene premijerno.  

Velika je pažnja posvećena sigurnosti svih putnika. Kao veoma zanimljiv detalj izdvaja se sistem koji sprečava zaključavanje automobila ako je neko ostao od putnika na zadnjim sjedištima. Naime, nije rijetkost da neko u automobilu zaboravi dijete ili kućnog ljubimca... Poslije pres-konferencije dobili smo mogućnost za vožnju.

Recimo da se odmah po sjedanju za komande osjeti istinski premium ugođaj. Materijali su vrhunski, a isto bi se moglo reći i za perfektnu finalnu obradu.

U Evropi Santa Fe će se nuditi s dva benzinska i dva dizel-motora, dok se kod nas u cjenovniku za sada nalazi samo verzija s najjačim dizelašem. Dva benzinska motora (MPI,GDI) imaju istu zapreminu od 2.4 litra, dok su dizel-motori zapremine 2.0 i 2.2 litra. Svi motori zadovoljavaju trenutno najstrožije norme o ispušnim plinovima. Recimo da su motori, uz nadoplatu, upareni s izvrsnim automatskim mjenjačem sa 8 stepeni prijenosa.

Novi Hyundai Santa Fe u Bosni i Hercegovini starta s cijenom od 89.990 KM do registracije, koliko je potrebno izdvojiti za model sa 2,2 dizelskim motorom od 200 KS, 6-stepenim ručnim mjenjačem, pogonom na sve točkove i opremom Saphire. Kao druga krajnost, sa 106.490 KM, dolazi isto motorizirani Santa Fe, ali s automatskim mjenjačem i luksuznim paketom opreme Diamond.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.