VELIKA VIJEST

Rođeni Livnjak postaje većinski vlasnik Bugattija

Saopćeno je danas iz firme koja je u vlasništvu Mate Rimca

Rimac: Počeo od startupa i jednog čovjeka u garaži sad sarađuje sa najpoznatijim automobilskim brendovima. FACEBOOK

E. Ćosić

5.7.2021

Rođeni Livnjak Mate Rimac, inovator, poduzetnik, osnivač i direktor firme "Rimac Automobili" objavio je veliku vijest. Naime njegova kompanija postaje većinski vlasnik Bugattija.

Objavljeno je da kompanija "Rimac Automobili" postaje Rimac Grupa podijeljena na dvije kompanije: Buggati Rimac i Rimac Technology. Saopćeno je to danas iz kompanije 33-godišnjeg poduzetnika rođenog u Livnu. 

Iz Rimac Automobila poručuju da se radi o prijelomnom događaju u historiji kompanije, a potez koji je danas postao javan opisuju kao "udruživanje s ikonom automobilskih brendova, Bugatti Automobiles, u novu automobilsku i tehnološku kompaniju".

U samo 10 godina Rimac Automobili napredovali su od startupa i jednog čovjeka u garaži do stvaranja nove kompanije Bugatti Rimac d.o.o., u suradnji s dva najpoznatija i najsnažnija automobilska brenda na svijetu - Porscheom i Volkswagen Grupom, navodi se u saopćenju.


Većinski udio

Rimac Grupa bit će najveći dioničar nove kompanije Bugatti Rimac d.o.o., s udjelom od 55%. Mate Rimac zadržat će svoj postojeći udjel u Rimac Grupi od 37%, Porsche ostaje na 24%, Hyundai Motor Group na 12%, a ostali investitori na 27%. Razvoj, proizvodnja i isporuka baterijskih sustava, pogonskih sklopova i ostalih EV komponenti, po kojima je Rimac poznat i kojima je stekao povjerenje brojnih proizvođača automobila, bit će odvojeni u novi poslovni subjekt - Rimac Technology - koji će biti u stopostotnom vlasništvu Rimac Grupe. 

Rimac Technology ostaje neovisna tvrtka koja surađuje s brojnim svjetskim proizvođačima automobila, navode iz Rimac Automobila, iz koje su poslali i infografiku nove vlasničke strukture.

Rimac na čelu nove firme

Mate Rimac će biti na čelu nove kompanije. Kao glavni izvršni direktor Rimac Grupe, vodit će Bugatti Rimac i novu tvrtku Rimac Technology. S time, Mate Rimac i dalje upravlja svim segmentima poslovanja Rimac Grupe, koja sada uključuje i Bugatti. Bugatti i Rimac nastavljaju kao zasebni brendovi, zadržavaju postojeće proizvodne pogone i kanale distribucije, dok će sjedište i sav razvoj za oba brenda biti u Hrvatskoj.

Rimac Grupa nastavit će s inovacijama, stvaranjem vlastitih hiperautomobila i razvojem sistema i tehnologija za brojne svjetske proizvođače automobila. Takva inovativna tehnologija moći će se primijeniti i u budućim Bugatti modelima, stoji u saopćenju Rimac Automobila, prenosi "Index.hr".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.