EKOLOŠKI PRIHVATLJIV

Škoda Enyaq Coupe iV - snaga, elegancija i sportski dizajn u jednom

Ova verzija može da se pohvaliti privlačnim izgledom, kojim dominiraju točkovi do 21 inča i elegantne kose linije krova

Moćan izgled nove Škode. PRINTSCREEN

M. K.

7.7.2022

Elegantan i praktičan, dinamičan, ali ekološki prihvatljiv automobil, tako bi se mogla okarakterisati nova Škoda Enyaq Coupe iV. 

Nova Škoda je zasnovana na klasičnom Enyaq iV modelu. Ova verzija može da se pohvaliti privlačnim izgledom, kojim dominiraju točkovi do 21 inča i elegantne kose linije krova. Osim što je moderna, ova karakteristika doprinosi savršenom protoku vazduha oko tijela i pozitivno utiče na domet električnog automobila. 

Izvanredna aerodinamika osigurava da je Enyaq Coupe iV  uvijek tih i udoban, a istovremeno nudi i izvanredno dinamično iskustvo vožnje. Ovo se posebno odnosi na Enyaq Coupe RS iV  koji je najmoćniji Škoda serijski automobil ikada, koji isporučuje 220 kW. RS verzija također dolazi sa pogonom na sve točkove i osvjetljenom Crystal Face prednjom maskom u standardnom paketu opreme. I da bude još privlačniji, to je jedini Škoda automobil dostupan u Mamba Green boji.

Sportske linije. ŠKODA

Unutrašnjost modela Enyaq Coupe iV ima puno prostora, a osećaj prozračnosti je poboljšan panorama staklenim krovom koji dolazi u standardnom paketu opreme. Kapacitet prtljažnika je 570 litara.

Nepotrebno je reći da automobil ima vrhunski infotainment sistem sa velikim ekranom osjetljivim na dodir i najsavremenijim softverom, brojne sisteme za asistenciju i brzo punjenje (sa maksimalnom snagom punjenja od 135 kW). Baterija modela Enyaq Coupe iV se može napuniti od 10 do 80 posto kapaciteta za manje od 30 minuta.

Enyaq Coupe iV je dostupan sa dvije varijante kapaciteta baterije, sa pogonom na zadnje ili na sve točkove i nekoliko nivoa snage.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.