DUEL TERENACA

Suzuki priredio senzaciju: Jimny pobijedio moćnog Hummera u off-road izazovu

Suzuki je opremljen 1,5-litrenim četverocilindričnim motorom koji proizvodi 102 KS (75 kW) i 130 Nm okretnog momenta

Duel dva istinska snagatora. PRINTSCREEN

M. K.

10.7.2022

Suzuki Jimny pokazao se izuzetno sposobnim izvan asfaltiranih staza, ali kakav je pored moćnog Hummera H2?

"Carwow" je odlučio provjeriti to i odveo je oba automobila u prirodu, testirajući njihove sposobnosti u brojnim terenskim izazovima, prenosi autoklub Jutarnjeg.

I Suzuki Jimny (2018. - danas) i Hummer H2 (2002. - 2009.) su SUV-ovi s karoserijom na okviru s pogonom na sva četiri točka, atmosferskim motorima, kutijastog oblika i velikim razmakom od tla.

Međutim, ovdje njihove sličnosti prestaju.

Suzuki je opremljen 1,5-litrenim četverocilindričnim motorom koji proizvodi 102 KS (75 kW) i 130 Nm okretnog momenta. To se čini malo u usporedbi sa 6,2-litrenim V8 motorom koji proizvodi 398 KS (293 kW) i 563 Nm okretnog momenta u Hummeru. 

U isto vrijeme, Jimny teži malo više od 1000 kilograma, dok je Hummer težak okruglih 3000 kilograma. Također postoji velika razlika u otisku, s obzirom na to da je Hummer cijelih 162 cm dulji od Suzukija.

Prethodno navedene razlike su više nego očite u terenskim izazovima, pri čemu je okretan i lagan Suzuki najlakši za kretanje u uskim zavojima i najbrži uzbrdo unatoč golemoj razlici u izlaznoj snazi. Hummer H2 je opremljen aftermarket gumama za blato i teren koje predstavljaju prednost u odnosu na standardni Suzuki.

Na kraju dana, Suzuki je pobijedio u gotovo većini izazova, a Hummer je uzvratio s nekoliko pobjeda zahvaljujući svojoj golemoj snazi. Što se tiče cijena, mogli biste kupiti dva Jimnyja po cijeni jednog H2, a ako dodamo tekuće troškove razlika je daleko veća.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.