JUŽNA KOREJA

Stiže najnovija Hyundai KONA

Ovaj unaprijeđeni model isporučuje se sa različitim varijantama pogona, uključujući potpuno električni

Hyundai: Žele novi iskorak. Hyundai

N. D.

18.1.2023

Kompanija Hyundai Motor danas je predstavila detalje nove generacije subkompaktnog SUV KONA, u verziji dostupnoj u Koreji, dok će informacije o globalnom modelu biti objavljene u martu. 

Ovaj unaprijeđeni model isporučuje se sa različitim varijantama pogona, uključujući potpuno električni (EV), hibridni električni (HEV), motor sa unutrašnjim sagorijevanjem (ICE), kao i sa sportskim N Line verzijama svake od njih.

Nove tehnologije

Najnovija KONA odiše komforom i prepuna je najnovijih tehnologija.

Sportski SUV karakter izražavaju robusna obloga luka iznad točkova sa integrisanim prednjim i zadnjim svjetlima, bočni paneli sa klinastim dizajnom koji stvaraju utisak dinamičnosti, kao i karakteristični hromirani bočni profili koji se pružaju do spojlera. Uz sve to posebno je upečatljiv specifičan dizajn točkova od 19 inča posebno urađen za KONA model.

ICE i HEV varijante imaju mnoge karakteristike EV dizajna, uz karakteristične modifikacije.

Prepoznatljivost daju prednji branik sa prepoznatljivim 3D elementom i klizna ploča umjesto rešetke hladnjaka. ICE i HEV varijantama poseban naglasak daju i kontrastne crne obloge lukova točkova.

HEV varijanta ima sa gornje i donje strane aktivne vazdušne klapne (active air flaps – AAF), dok ICE varijanta za poboljšanje koeficijenta otpora ima aktivnu vazdušnu klapnu sa gornje strane. Spoljna aktivna vazdušna klapna na ICE i HEV stvara utisak karakterističan za EV, pritom poboljšavajući aerodinamičke performanse obje varijante.

Promjena ritma

Za kupce u Koreji, ICE varijanta dostupna je sa izborom između 1.6T-GDi ili 2.0L Atkinson motora. 1.6T-GDi generira procijenjenih 198 KS sa obrtnim momentom do 265 Nm. Kontinuirana promjena ritma otvaranja ventila podešava otvaranje ventila u skladu sa uslovima vožnje, dok motor od 2.0L daje procijenjenih 149 KS sa obrtnim momentom do 179.5 Nm, a isporučuje se sa inteligentno promjenljivim mjenjačem (IVT) što obezbjeđuje maksimalnu efikasnost.

HEV varijantu, koja je dostupna u Koreji, pokreće specijalno kalibrisani 1.6-L GDi benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem uparen sa električnim motorom koji pruža impresivno ubrzanje i visoku efikasnost, sa kombinovanom snagom od 141 KS i obrtnim momentom do 265 Nm.

Više detalja o najnovijem KONA modelu u verzijama za globalna tržišta, uključujući EV, bit će objavljeno u martu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.