LAS VEGAS

Volkswagen prikazao električni ID.7

Prodavat će se na tržištima Evrope, Kine i Sjeverne Amerike

Volkswagen ID.7: Sakriven ispod kamuflaže. Volkswagen

N. D.

16.2.2023

Volkswagen je na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu prikazao novu električnu limuzinu ID.7 i to je jedan od tri modela na struju koja će njemačka marka ubuduće prodavati u SAD (ostala dva su ID.3 i ID.Buzz).

Automobil je pokriven „digitalnom kamuflažom“, ali je poznato da vozilo koristi istu modularnu platformu za električne modele MEB kao i ostali modeli sa baterijskim pogonom iz ove grupacije. Međuosovinski razmak je 297cm, a dužina vozila je 494cm. To znači da je nova limuzina nešto duža od Arteona, a Volkswagen obećava prostranu kabinu zahvaljujući dodatnoj dužini.

Volkswagen ID.7: Najmodernija tehnologija. Volkswagen

- Sa novim ID.7, proširujemo porodicu električnih modela u gornje segmente. Ova limuzina nudi najmoderniju tehnologiju i kvalitet, poručili su iz Volkswagena.

Za ID.7 je najavljen novi centralni ekran od 15 inča, osvijetljeni slajderi osjetljivi na dodir, prikazivanje podataka na vjetrobranu, čak i digitalni kontrolirani ventilaiconi otvori koji u automatskom režimu reagiraju na uslove napolju i prilagođavaju temperaturu u kabini. Za osnovne fukcije postoji set glasovnih komandi.

Za sada nema zvaničnih informacija o veličini baterije i snazi pogona, kao ni o cijeni, ali je VW najavio autonomiju od oko 700km prema evropskom WLTP ciklusu. ID.7 će se prodavati na tržištima Evrope, Kine i Sjeverne Amerike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.