HIPERAUTOMOBILI

Fordov Bronco Raptor sada sa 500 konjskih snaga

Inženjerski tim je ponudio poboljšanu verziju

VelociRaptor 500 Bronco. Hennessey

N. D.

6.4.2023

Hennessey, proizvođač hiperautomobila sa sjedištem u Teksasu i kreator vozila visokih performansi, započeo je isporuku kupcima svog novog VelociRaptor 500 Bronco Raptora sa 500 KS.

Nakon testiranja po hladnom vremenu u snježnim planinama Kolorada, Hennessey inženjerski tim je ponudio poboljšanu verziju Fordovog Bronca Raptor.

Hennessey inženjeri su primjenili svoju stručnost na 3,0 litarskom V6 motoru sa dva turbo punjača da bi povećali snagu i poboljšali vozne sposobnosti. Ukupna snaga sistema je ocijenjena na 500 KS i 745 Nm obrtnog momenta - što je zaslužno za Hennessey oznaku 'VelociRaptor 500'.

Hennessey tim je otputovao u Kolorado na testiranje na niskim temperaturama na velikim visinama u Stjenovitim planinama, gdje su uslovi ove zime bili izazovni. Međutim, uprkos snježnim olujama i niskim temperaturama, izazovi majke prirode nisu bili problem za unaprijeđeni 4x4, opremljen Hennessey jedinstvenim 20-inčnim alu felgama i 37-inčnim off-road gumama.

VelociRaptor 500 Bronco. Hennessey

Hennessey transformiše eksterijer sa prilagođenim VelociRaptor branicima, LED off-road svjetlima, jedinstvenim Hennessey aluminijumskim felgama sa 10 krakova i VelociRaptor 500 Bronco značkom. Unutrašnjost sadrži Hennessey naslone za glavu, patosnice za sve vremenske uslove i jedinstvenu pločicu sa brojem primjerka.

Nakon što je završio intenzivan period istraživanja i razvoja na privatnoj probnoj stazi kompanije i u ekstremnim uslovima kako na putu tako i van njega, Hennessey samouvjereno podržava svaki primjerak svojom sveobuhvatnom garancijom od 3 godine / 36.000 milja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.