SHOW CAR VERZIJA

Šampionski bolid RB18 stigao BiH

Bolid će biti izložen u BCC Tuzla od 16. do 24. maja, u BCC Sarajevo od 25. maja do 3. juna, a nakon toga i u trgovačkom centru Alta od 4. do 14. juna

Šampionski bolid RB18 stigao BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
H. J. I.

16.5.2023

Fanovi Formule 1, zaljubljenici u motosport i kompletna javnost u BiH imaju sjajnu priliku da uživo vide šampionski bolid Oracle Red Bull Racinga iz 2022. godine, ali i da osvoje iskustvo vožnje na Red Bull Ringu u Austriji.

Bolid Red Bulla RB18 stigao je u Bosnu i Hercegovinu. Riječ je o Show Car verziji bolida u kojem je nizozemski vozač Maks Ferštapen (Max Verstappen) prošle godine osvojio svoju drugu titulu svjetskog prvaka Formule 1, te uz pomoć timskog kolege Sergija Pereza donio prvi konstruktorski naslov ekipi još od 2013. godine.

Virtuelna vožnja

Partner projekta je kompanija Bingo, u čijim će trgovačkim centrima u Tuzli i Sarajevu posjetitelji moći doživjeti nezaboravno iskustvo i uživo vidjeti Red Bull Racing F1 Show Car. No, to nije sve, jer će oni koji posjete izložbeni bolid imati mogućnost da se okušaju u virtuelnoj vožnji bolida Formule 1 na igraćoj konzoli, a tokom mjesec dana promocije, moći će učestvovati i u ostalim planiranim aktivnostima koje najuspješnijim mogu donijeti i odlazak na slavni Red Bull Ring i iskustvo vožnje formule.

Šampionski RB18 će biti izložen u BCC Tuzla od 16. do 24. maja, potom u BCC Sarajevo od 25. maja do 3. juna, a nakon toga i u trgovačkom centru Alta u glavnom gradu BiH od 4. do 14. juna.

- Osjećajte se kao Red Bull prvak i ovjekovječite momenat uz bolid RB18 koji je osvojio prvenstvo. Ultimativno iskustvo za ljubitelje Formule 1, ali i cjelokupnog motosporta, koje će vam približiti šampionski bolid - stoji u pozivu ljubiteljima brzine.

 Red Bull Tryouts izazov

Za osvajanje Red Bull Racing iskustva u Austriji, na Red Bull Ringu, potrebno je da se odigra Red Bull Tryouts izazov na www.redbull.com/tryouts-ba. 

Poznato je da vrhunski vozači naporno treniraju kako bi stekli ključne vještine koje im pomažu u performansama i takmičenju s rivalima, a neke od njih su potrebne i za zabavnu igricu Red Bull Tryouts Master. Igrica testira tri vještine: memoriju - ako se možete sjetiti gdje je najbolja trkaća linija ili trenutak za pretjecanje, to vam može omogućiti veliku prednost; reflekse - u brzoj utrci, što su refleksi brži, to ste spremniji prevazići svaku prepreku i fokus jer se puno toga događa tokom utrke, pa je važno usmjeriti pažnju na prave stvari u pravo vrijeme.

Šampionski bolid RB18 stigao BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Svi koji to žele mogu isprobati Red Bull Tryouts (www.redbull.com/tryouts-ba), igricu koja virtuelno testira vještine vozača, a učesnik s najboljim rezultatom će biti nagrađen kompletnim Red Bull Racing iskustvom na poznatoj stazi Red Bull Ring u Austriji. Također, za najboljih 10 igrača su osigurane nagrade iz Red Bull Racing kolekcije.

Igra je dostupna od 15. maja do 15. juna, a više informacija je dostupno na www.redbull.com/tryouts-ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.