NOVI NASLJEDNIK HAMILTONA

Direktor Mercedesa ne odustaje od vozača Red Bulla

Maks Verstapen ima ugovor sa Red Bullom do 2028. godine

Toto Volf. PlatformaX

R. K.

8.5.2024

Direktor Mercedesa Toto Volf (Wolff), idalje ne odbacuje mogućnost oko pregovora sa trostrukim svjetskim šampionom Formule 1 Maksom Ferstapenom (Max Verstapen) iz Red Bula.

Mercedes je trenutno u potrazi za novim nasljednikom Luisa Hamiltona (Lewis), jer Britanac prelazi u Ferrari na kraju sezone.

Sastanak sa Ferstapenom 

Toto Volf je poslije trke u Majamiju u razgovoru sa medijima otkrio da nije tačno da je u ponedjeljak imao zakazan razgovor sa Ferstapenom, ali je ujedno rekao da nije isključeno da do njega dođe u bliskoj budućnosti.

 - Uvijek ima mnogo sastanaka. Ne mogu zaista da pričam o drugom vozaču (u Mercedesu). Razgovarali smo o mogućnostima. Želim da budem pošten prema ovim momcima i da ne napravimo da izgleda kao da igramo šah sa tim ljudima, pošto mi to ne radimo. Želimo da imamo dovoljno vremena, da vidimo šta Maks misli i u isto vrijeme, da pratimo ostale vozače. Karlos (Carlos Sainz) je ponovo bio dobar i u ovom trenutku smo posmatrači - kazao je Volf.

Ugovor do 2028. godine

Trenutni vozač Red Bulla ima ugovor sa ovim timom do 2028. godine.

 - Ranije sam već rekao, da sam na njegovom mjestu, ne bih otišao najmanje do kraja 2025. godine, ali on je vodeći vozač, trenutno je najbolji i zbog toga on mora da donese te odluke. Možda i neće biti donošenja odluka, možda će sve ostati isto, ali i to je smjernica za nas - rekao je Austrijanac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.