VIRTUOZ NA MOTOCIKLU

Arunas Gibieža nakon Red Bull Showruna: Uživao sam u atmosferi, ovaj vikend ću dugo pamtiti

Red Bull Showrun definitivno je ispunio visoka očekivanja, a 9. juni ostat će u lijepom sjećanju svima

Arunas Gibieža. Avaz

S. S.

10.6.2024

U Sarajevu je održan spektakularni događaj Red Bull Showrun, publika je s uzbuđenjem posmatrala dešavanja na stazi, a ništa manje oduševljene nisu ni zvijezde showa koji će se dugo pamtiti.

Virtuoz na motociklu Arunas Gibieža otvorio je glavni dio programa impresivnim trikovima koji su probudili publiku i najavili odličan dan. Litvanac, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda po najdužoj vožnji na zadnjem točku, jedan je od najpoznatijih stunt motociklista svijeta. Nakon događaja, Gibieža je istakao da je impresioniran arhitekturom Sarajeva te da je uživao u atmosferi.

"OK Sarajevo, završili smo. Dan je bio nevjerovatan. Toliko ljudi, ogromna masa i tako dobra energija. Zaista sam uživao u atmosferi ovdje. Davao sam autograme sat vremena, a nakon hiljadu potpisa sam prestao brojati. Dan je bio zaista dobar, mnogo sam uživao. Driftbrothersi i David su obavili veoma lijep posao. U kombinaciji s energijom, trenuci su uvijek prelijepi i za sjećanje. Hvala svima što su došli i nadam se da ću se vratiti što prije. Srećom, došli smo nekoliko dana ranije pa sam imao priliku da prošetam gradom i probam lokalnu hranu. Također, otišao sam u lokalnu tržnicu. Impresioniran sam arhitekturom, time kako su ljudi prijateljski nastrojeni. Bio je ovo nevjerovatan vikend. Ovo ću dugo pamtiti", poručio je Gibieža.

Red Bull Showrun definitivno je ispunio visoka očekivanja, a 9. juni ostat će u lijepom sjećanju svima, kako zvijezdama spektakla, tako i mnogobrojnoj publici. Događaju je prisustvovalo najmanje 35.000 gledalaca iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta, uz hiljade drugih koji su pratili događaj u direktnom TV prenosu na Sport Klubu.

Red Bull Showrun realizovan je uz podršku Ministarstva saobraćaja KS, Ministarstva kulture i sporta KS, Turističke zajednice KS, te kompanija Bingo, Hifa Petrol, Telemach, HTEC, Sara i Alta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.